مدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت: پروژه کاشت یک تریلیون نهال یک پروژه جانی است که سهم ایران یک میلیارد نهال است

ابراهیم پیرزادیان در نشست خبری با اصحاب رسانه در فضای مجازی استان به مدیریت آتش سوزی های احتمالی در استان اشاره کرد و افزود : جهت مدیریت آتش سوزی های احتمالی در عرصه های طبیعی اقداماتی چون تشکیل و ساماندهی گروه های مهار آتش، تشکیل قرارگاه روح الله با همکاری سپاه و و برگزاری ستاد ویژه بحران با تاکید استاندار بر آمادگی همه دستگاه ها برای مشارکت در مهار آتش سوزی ها انجام گرفت.

وی افزود: طبق بررسی های آسیب شناسی شده در متوسط ۲۱ سال گذشته، کانون های اصلی بروز آتش سوزی های استان شناسایی و در مناطق مستعد امکانات ویژه انسانی و تجهیزاتی مستقر شده است ؛ سال جاری عمده آتش سوزی ها در اراضی کشاورزی و با منشا پس چرای مزارع بوده که کشاورزان بنا به یک باور غلط برای آماده سازی کشت دوم و مبارزه با آفات اقدام به آتش زدن پس چرای مزارع می کنند.

در پروژه بانکول، خسران وارده بر عمق خاک اراضی زراعی و جنگلیِ مشمول آیین نامه بند ب ماده ۱۲ و همچنین زیان وارده به ۲۳۰ پایه درخت شاخه زاد در طول ۱۵ کیلومتر مسیر بین مزارع تا جاده آسفالت و محل حفر چاه برآورد خسارت شده است.

وی افزود: بر اساس بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش بهره وری قانون کشاورزی و منابع طبیعی، دولت مکلف به برآورد خسارات وارده به عرصه های طبیعی است که طبق این آیین نامه، بازدید میدانی و نظارت بر نحوه کار شرکت بهره بردار در دستور کار است.

پیرزادیان بیان داشت: اجرای هر پروژه ای با نظارت دستگاه های نظارتی و در چارچوب قانون است و در پروژه نفتی بانکول نیز دستگاه های مرتبط و تشکل های زیست محیطی بر روند اجرای این طرح نظارت کامل دارند و شرکت مجری مکلف به اجرای ملاحظات و پیوست زیست محیطی شده است.
وی یادآور شد: جلسات متعددی در موضوع چاه اکتشافی بانکول با انجمن های مردم نهاد زیست محیطی برگزار و بازدیدهای مکرری با حضور مسئولان ارشد استانی از محل اجرای پروژه انجام شد و این تشکل ها از ماهیت اجرایی طرح آگاهی یافتند و نکته قابل ذکر اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در چارچوب قانون و ملاحظات زیست محیطی موظف به همکاری با طرح های توسعه محور است.