2024/11/21 | ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ | 12:16

Roozgarpress.ir

اخبار ویژه
تبلیغات

مهمترین خدمتی که آیت‌الله رئیسی به فرهنگ کرد

مهمترین خدمتی که آیت‌الله رئیسی به فرهنگ کرد

توجه رئیس جمهور از همان ابتدای تشکیل کابینه به مسئله تولید کاغذ در کشور توجهی ستودنی بود،‌ تلاش‌های شخص او و پیگیری‌های مداومی که داشت،‌ تولید کاغذ در کشور را از وضعیت خاموش به ۸۰ هزار تن رساند. روزگار پرس / تایماز نیوز / به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ یکی از نقاط قوت کارنامه […]

توجه رئیس جمهور از همان ابتدای تشکیل کابینه به مسئله تولید کاغذ در کشور توجهی ستودنی بود،‌ تلاش‌های شخص او و پیگیری‌های مداومی که داشت،‌ تولید کاغذ در کشور را از وضعیت خاموش به ۸۰ هزار تن رساند.

روزگار پرس / تایماز نیوز / به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ یکی از نقاط قوت کارنامه دولت آیت‌الله شهید رئیسی در حوزه فرهنگ،‌ توجه به مساله کاغذ و خودکفایی در این حوزه بود،‌ موضوعی که از همان ابتدا و حتی پیشتر در دوران حضور رئیسی در قوه قضائیه مورد توجه وی قرار داشت.

آیت‌الله رئیسی در ۲۴ اسفند سال ۱۳۹۹ زمانی که در قوه قضائیه خدمت می‌کرد،‌ در بازدید از کارخانه چوب و کاغذ مازندران با تاکید بر حمایت از تولید داخلی در سال جهش تولید، تاکید کرد، وقتی شرایط برای تولید داخل فراهم است، نباید واردات صورت گیرد.

وی در این بازدید گفته بود: شایسته نیست در سال جهش تولید، خط تولید ۹۰ هزار تُنی کارخانه چوب و کاغذ مازندران به خاطر آنکه یک تصمیم اجرایی سریع در رابطه با تامین نقدینگی و همچنین تامین مواد اولیه این کارخانه گرفته نمی‌شود، تعطیل باشد.

این موضوع با ورود وی به دولت و تشکیل کابینه مورد توجه جدی قرار گرفت،‌ حتی در برنامه پیشنهادی وزیر فرهنگ به مجلس شورای اسلامی توجه به تولید داخلی کاغذ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

تشکیل کارگروه کاغذ در دولت به ریاست معاون اول‌، بازدید از پروژه‌های نیمه‌کاره تولید کاغذ همچون کارخانه کاغذ زاگرس و تاکید بر حمایت همه جانبه از حرکت چرخ تولید کاغذ در کشور از جمله فعالیت‌های رئیس‌جمهور شهید در حوزه کاغذ بود.

حادثه بالگرد رئیس جمهور , تولید کاغذ در ایران ,

این توجه و تاکید که از شخص اول دولت به بدنه دولت تزریق می‌شد‌، موجب شد تا تولید کاغذ چاپ و تحریر در کشور از ۴ هزار تن در ابتدای دولت به ۸۰ هزار تن در عرض ۳ سال برسد،‌ هم‌چنین پاسخ به نیاز کاغذ کتاب‌های درسی در کشور نیز از مسیر تولید داخلی محقق شود و از خروج ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شود. توجه رئیس جمهور به حوزه کاغذ،‌ تاجایی ادامه داشت که وی در آخرین روزهای حیاتش نیز به بازدید از کارخانه چوب و کاغذ مازندران پرداخت.

رئیسی پیش از آن نیز در بازدید از سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران،‌ بر تلاش دولت در حمایت از تولید داخلی تاکید کرده و یکی از محور‌های سیاست‌های فرهنگی دولت در زمینه انتشار و توزیع کتاب را تأمین کاغذ عنوان کرد و اظهار داشت: امروز با رسیدن ظرفیت توزیع کاغذ از ۵ به ۸۰ هزار تن در سال می‌توانیم اعلام کنیم که در تولید این محصول خودکفا و مستقل شده‌ایم. البته این خودکفایی می‌توانست در سال‌های گذشته حاصل شود، اما بالاخره با تلاش دولت مردمی حاصل شده و لذا برای گام‌های بعدی برنامه‌ریزی و اقدام خواهیم کرد.

رئیسی در دوره‌ای که بحث تولید داخل را به جدیت پیش گرفته بود،‌ از نیاز داخلی به کاغذ نیز غافل نبود‌، دستور پرداخت ۲۰ میلیون دلار ارز ترجیحی برای واردات کاغذ در دوره‌ای که چرخ تولید هنوز به گردش  در نیامده بود،‌ نیز توانست بحران کمبود کاغذ را تا اندازه‌ای در سال‌ ۱۴۰۱ جبران کند.

حادثه بالگرد رئیس جمهور , تولید کاغذ در ایران ,

بررسی عملکرد دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور در حوزه تولید داخلی کاغذ نشان می‌دهد که علی‌رغم مشکلات و موانع بسیار و مخالفت‌هایی که در صنعت برای رسدین به خودکفایی در حوزه تولید داخلی کاغذ وجود داشت‌، تنها این دولت سیزدهم بود که اهمیت تولید کاغذ را درک کرد و  این مسیر در عرض ۳ سال به خوبی پیموده شد، تلاش‌های رئیس‌جمهور شهید در این زمینه حالا در آستانه رسیدن به شکوفایی یعنی همان خودکفایی در تولید است و  نباید خاموش شود‌ و راه رئیس جمهور شهید در این زمینه باید ادامه یابد.