مشهد پایگاه خبری روزگار-معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گقت : سند صیانت از کودکان در فضای مجازی به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است و در حال حاضر کارگروه های اجرایی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی با دستگاه ها جهت اجرایی شدن بندهای سند در حال شکل گیری است.
به گفته آرزو ذکایی نتایج برنامهی رصد آسیبهای اجتماعی در سطح استانها در سال ۱۴۰۰ ضرورت اجرای برنامههای خودمراقبتی زنان و دختران در ۱۴ استان را در اولویت قرار داد لیکن به دلیل اهمیت جایگاه خودمراقبتی بعنوان یکی از ابزارهای مصون سازی در برابر آسیبهای اجتماعی در سالجاری کلیه استانها مجری برنامه خواهند بود.
وی ادامه داد: یکی از این استانها خراسان رضوی است که اجرای برنامههای خودمراقبتی از ابتدای سال جاری در این استان آغاز شده است.
ذکایی تأکید کرد: برنامهی رصد آسیبهای اجتماعی با هدف اولویتبندی برنامههای مداخله در آسیبها انجام میشود به این صورت که دادههای سامانه رصد به ما نشان میدهد که وضعیت آسیبهای اجتماعی در استانهای مختلف به چه ترتیب است و ما بر اساس وضعیت موجود، برنامههای پیشگیرانه و مداخلهای در سطح یک و دو را در این استانها طراحی و اجرا میکنیم.
وی تقویت مشارکت اجتماعی، اجرای برنامههای اجتماعمحور و توانمندسازی گروههای هدف توسط گروههای داوطلب را از جمله سرفصلهای اجرایی برنامههای کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامههای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در هر استان مطابق فرهنگ و بوم آن استان تدوین میشود گفت: الگوهای هر منطقه از نظر فرهنگی، تنوع آسیبها، شدت و عمق آسیب متفاوت است و از سویی، برنامههای پیشگیری در هر استان باید متناسب با ساختار بومی و فرهنگی آن منطقه باشد.
ذکایی داوطلبان برنامه مشارکت اجتماعی در سال ۱۴۰۰ را هزار گروه ۱۵ تا ۲۵ نفره ذکر کرد و گفت: ۵۰۰ تسهیلگر در این طرح با بهزیستی همکاری کردند و ارزشیابی که توسط بخشهای تخصصی صورت گرفت نشان داد که اثربخشی آن بویژه در مناطق کمبرخوردار بسیار زیاد بوده است.
وی همچنین خاطر نشان ساخت: اگر نوجوانان و جوانان و همچنین بانوان داوطلب بخواهند دورههای آموزشی مرتبط با مباحث سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی را بگذرانند هزینههای زیادی دارد در حالی که بهزیستی این دورههای ۱۰ جلسهای را کاملا رایگان برگزار میکند و آنها را در جهت حمایتگیری از جوامع محلی و اجرای پروژههای متناسب با بوم منطقه، توانمند میسازد.
ذکایی تأکید کرد: دورههای آموزشی علاوه بر توانمندسازی، عوامل محافظ همچون خودباوری، تابآوری و عزتنفس را در آنان بالا میبرد تا در مقابل آسیبهای احتمالی مصون بمانند.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار امیدواری کرد که این سامانه که به صورت سالانه، آسیبهای استانها را پیمایش و طبقهبندی میکند مورد توجه سایر دستگاهها قرار گیرد و در کنار ظرفیت وزارت کشور بتواند به صورت سیستماتیک، موضوع آسیبها را بررسی و برنامههای مؤثر، دقیق و کارآمد برای کاهش آنها ارائه دهد.