مدیرکل استاندارد فارس از راهاندازی سامانه استاندارد مصالح در استان خبر داد و عنوان کرد: این سامانه توسط شورای فنی استان و به دستور استاندار با محوریت ادارهکل استاندارد فارس راه اندازی شده است.
به گزارش روزگار از شیراز، محمدمهدی رزمجو با اشاره به نامگذاری ۲۲ مهرماه روز جهانی استاندارد، افزود: این سامانه پیشرفته در گام نخست راهاندازی محصول بتن است و در حال حاضر از طریق این سامانه میتوان تمام اقدامات در خصوص تولید بتن، حمل و نقل، نحوه استفاده در پروژهها، ارسال به آزمایشگاه و پاسخ آن را کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: این سامانه از هفته آینده شروع به کار خواهد کرد و از ابتدای آذرماه همه تولیدکنندگان بتن و فعالان ساخت و ساز باید از این سامانه استفاده کنند، اما به مرور مصالحی که مشمول استاندارد هستند به این سامانه اضافه خواهد شد؛ لازم به ذکر است تمام فرآیندهای استانداردسازی در این سامانه قابلیت ردیابی دارند.
رزمجو گفت: استانداردسازی میتواند چالشهای جوامع و مشکلات مردم را برای داشتن جهانی بهتر مرتفع کند.
وی با یادآوری اینکه از ۲۲ تا ۲۹ مهرماه هر ساله به نام هفته استاندارد نامگذاری شده است که هر روز آن به نام عنوانی است، به بیان نکاتی از عملکرد ادارهکل استاندارد فارس و اقدامات آن و برنامه های جاری و آتی و نکات مهم این عرصه پرداخت.
برگزاری همایش ملی مدیریت ضد رشوه و مدیریت سوتزنی در شیراز
رزمجو، برگزاری همایش ملی مدیریت ضد رشوه و مدیریت سوتزنی در شیراز به صورت حضوری برای استان فارس و مجازی برای کل ادارات کشور را از دیگر برنامههای این ادارهکل عنوان کرد و گفت: دو موضوع مدیریت ضد رشوه و سوتزنی از استانداردهای بینالمللی است؛ این مسئله در کشورمان به تازگی به صورت استاندارد ملی تدوین شده است و بناست که تا پایان امسال، تمام ادارات گلوگاههای فساد را شناسایی و به سازمان مدیریت ابلاغ کنند.
وی با بیان اینکه آزمون استخدامی کارشناس رسمی استاندارد در تاریخ ۲۱ مهرماه در شیراز برگزار شد، گفت: بعد از ۱۲ سال موفق به برگزاری این آزمون شدیم که در کل کشور ۳۸۰۰ نفر متقاضی این آزمون بودند و در استان فارس این تعداد ۱۶۷ نفر بود.
رزمجو همچنین تلاش برای استفاده از ابزار هوش مصنوعی در مباحث استانداردسازی با کمک دانشگاه شیراز و سایر نهادهای علمی را از دیگر اقدامات این ادارهکل برشمرد.
مدیرکل استاندارد فارس با اشاره به آسانسورها در مجتمعهای مسکونی و ادارات ،گفت: نکتهای که باید تمام مردم بدانند این است که مسئولیت آسانسور در مراکز مسکونی به عهده بهرهبردار یا مالک است و اگر در مجتمعهای مسکونی هرگونه اتفاقی برای آسانسور بیفتد، در گام نخست مدیران مجتمع مسئولیت دارند.
رزمجو ادامه داد: افراد بسیاری این موضوع را نمیدانند و گمان میکنند مسئولیت مدیر مجتمع صوری است، در صورتی که اگر اتفاقی بوجود آید مدیران ساختمان باید پاسخگو باشند و اگر مجتمعی هم مدیر ندارد، مالک باید پاسخگو باشد؛ در کلینیکها هم مدیر مجموعه باید به این مسئله بپردازد و در مراکز دولتی اگر اتفاقی بیفتد، مدیر ارشد سازمان باید پاسخگو باشد.
پروانه هیچ مرکز درمانی تمدید نمیشود مگر اینکه آسانسور آن مشمول استاندارد باشد
وی با بیان اینکه پروانه هیچ مرکز درمانی تمدید نمیشود مگر اینکه آسانسور آن مشمول استاندارد اجباری باشد، گفت: طبق قانون بهرهبردار، مالک یا مدیر ساختمان باید دنبال استانداردسازی آسانسور خود باشند.
رزمجو اظهار کرد: بهمنظور اینکه مردم بتوانند آسانسورهایی که فاقد استاندارد هستند را شناسایی کنند، سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ راهاندازی شده است و مردم میتوانند مشخصات آسانسور را به
این سامانه ارسال کنند. مدیرکل استاندارد فارس همچنین تأکید کرد: برای ساختمانهای جدیدالاحداث تا زمانی که ما تأییدیه ایمنی ندهیم، پایان کار صادر نمیشود اما اگر کسی میخواهد سالانه آسانسور ساختمان خود را استانداردسازی کند، باید به ما مراجعه کند.
پلمب ۲۳۵ مورد شهربازی و ۳۲ مورد اخطار در چند ماه اخیر
وی همچنین به بیان نکاتی درباره ایمنی وسایل شهربازیها پرداخت و گفت: به مردم توصیه میشود به هر شهربازی که مراجعه میکنند قبل از استفاده از وسایل آنجا، حتماً تأییدیههای استاندارد آن وسایل را که برچسب دارد، بررسی کنند.رزمجو ادامه داد: گرچه ما در این زمینه سامانه داریم و تجهیزات شهربازیها را با کد کنترل میکنیم اما بهرهبرداران هم باید به استاندارد مراجعه کرده و پروانه لازم را دریافت کنند. در صورتی که کارشناسان استاندارد به شهربازی مراجعه کنند و مشاهده شود وسایل آن تأییدیه استاندارد ندارد، آن شهربازی را پلمب کرده و به مراجع قضایی معرفی میکنیم.
مدیرکل استاندارد فارس از پلمب ۲۳۵ مورد شهربازی و ۳۲ مورد اخطار در چند ماه اخیر در استان خبر داد و گفت: یکهزار و ۴۷۲ تجهیزات فعال در شهربازیهای استان داریم که مشخصات تجهیزات آن در سامانه مربوطه وجود دارد و به محض اینکه گواهینامه استاندارد آنها تمام شود، در صورتی که از سوی بهرهبرداری مراجعه نشود، برای پلمب آن اقدام خواهیم کرد.
مقابله با کم فروشی
وی از دیگر اقدامات این ادارهکل را مقابله با کم فروشی عنوان کرد و افزود: از آذرماه سال گذشته به صورت جدی به این بحث ورود و ۲۳۵ محصول را کنترل کردیم که برای ۷۰ درصد آنها انطباق و ۳۰ درصد کم فروشی ثبت شد؛ در ۶ ماه اول امسال نیز ۵۵۲ محصول برای کم فروشی کنترل کردیم که از این تعداد ۸۵ درصد انطباق و ۱۵ درصد عدم انطباق دارند.