به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی از مجله آرت نیوز، متولیان نمایشگاه هنری فریز لندن و مسترز فریز از فهرست ۲۷۶ نگارخانه از ۳۹ کشور جهان رونمایی کردند که در نسخه سال ۲۰۲۱ این دو رویداد هنری شرکت خواهند کرد. هر دوی این نمایشگاهها از ۱۳ تا ۱۷ اکتبر (۲۵-۲۱ مهر ۱۴۰۰) به صورت حضوری در منطقه ریجنتز پارک لندن برگزار خواهد شد. این دو رویداد اولین نسخههای حضوری نمایشگاه فریز هستند که از سال ۲۰۱۹ تاکنون در لندن برگزار میشوند و بازدید از آنها منوط به ارائه بلیطهای زماندار، گواهینامه واکسیناسیون و یا تست منفی کرونا است.
نمایشگاه فریز که به عنوان یکی از مهمترین نمایشگاههای هنری اروپا شناخته میشود، با وجود تداوم ممنوعیتهای مسافرتی و نگرانی از افزایش آمار ابتلا به سویه دلتای ویروس کرونا، همچنان توانست گالریهای بزرگ و معروف را به خود جلب کند؛ از جمله گالریهایی که در بخش اصلی نمایشگاه فریز لندن غرفه خواهند داشت میتوان به گالریهای بزرگی چون گالری گاگوسیان، گالری هنرهای معاصر و مدرن هاوسر اند ورث و پیس اشاره کرد.
ایوا لنگرت (Eva Langret) دبیر هنری جشنواره فریز لندن با انتشار بیانیهای در این باره گفت: فهرست گالریهای حاضر در نمایشگاه فریز لندن، مهر تاییدی است بر آن که لندن یکی از هیجان انگیزترین پایتخت های هنری جهان است که توانسته با پایداری فراوان از بحران همه گیری کرونا عبور کند. نمایشگاه امسال همچنین شاهد حضور نسل جدیدی از نمایشگاه گردانان خواهد بود که برنامه ریزی آنها محرک گفتمانهایی مهم است، گفتمانهایی که نه تنها تغییر و تحول دوره حال را منعکس میکنند بلکه چشم اندازی از آینده دنیای هنر نیز به دست خواهند داد.
نمایشگاه هنری فریز یا آرت فر فریز یکی از مهمترین نمایشگاههای هنر معاصر در جهان است که از سال ۲۰۰۳ میلادی در لندن آغاز به کار کرد. از سال ۲۰۱۲ این نمایشگاه فعالیت خود را به شهر نیویورک تعمیم داد و از سال ۲۰۱۹ علاوه بر لندن و نیویورک در لسآنجلس هم برگزار میشود. چندی پیش نمایشگاه هنری آرت فریز لسآنجلس که پیشتر به دلیل شیوع کرونا از ماه فوریه به ژوئیه (از اواسط بهمن به اواسط تیر) موکول شده بود و قرار بود از ۲۶ ژوئیه (۴ مرداد ۱۴۰۰) به جای استودیو پارامونت در چند نقطه شهر لسآنجلس برگزار شود، لغو شد.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۲۱۰ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از چهار میلیون و ۴۱۰ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.