مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام از توسعه مکان های گردشگری و اقامتی در استان خبر داد.

به گزارش روزگار از ایلام؛ فرزاد شریفی در جریان تور رسانه ای و بازدید خبرنگاران از مجتمع گردشگری ریژوان در شهرک شهید کشوری شهر ایلام گفت: این مجتمع خدماتی، رفاهی و اقامتی با زیربنای پنج هزار متر مربع، شامل آلاچیق‌های اقامتی سنتی، کافی شاپ، رستوران و واحدهای اقامتی، پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی داشته است.

 

وی اظهار داشت: تاکنون ۲۳ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ به این پروژه اختصاص یافته است.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام تصریح کرد: این مجتمع دارای ۱۵ آلاچیق، یک رستوران سنتی و سه واحد اقامتی است و پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از آن، به یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری استان ایلام تبدیل شود.

 

شریفی افزود: توسعه مکان‌های گردشگری و اقامتی در استان ایلام از اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام است.

وی به عملکرد این اداره کل در سه سال اخیر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: تعداد ۱۱ مورد کاوش باستان‌شناسی در سه سال اخیر نشان‌دهنده پتانسیل غنی تاریخی این منطقه است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام ادامه داد: لازم به ذکر است، پروژه‌های مهم مانند کاوش در شهرستان مهران که قدمت ۱۲ هزار ساله دارد می‌تواند به ثبت جهانی کمک کند.

 

شریفی اضافه کرد: نبود موزه باستان‌شناسی در شهر ایلام یک چالش است، اما امیدواریم که با توجه به پنج هزار شی تاریخی موجود، این موضوع به زودی حل شود.

 

وی یادآور شد: وجود ۳۴۳ واحد خدماتی رفاهی و سرمایه‌گذاری ۱۴۸ میلیارد تومانی در بخش خصوصی نشان‌دهنده عزم جدی برای توسعه گردشگری است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام بیان داشت: افزایش بوم‌گردی‌ها و توجه به تغییر ذائقه گردشگران می‌تواند فرصت‌های جدیدی را ایجاد کند.

 

شریفی با اشاره به این که صنایع دستی می تواند یکی از راه‌های اصلی در توسعه پایدار و هم در معرفی هنر صنایع هنرمندان ایلامی است گفت: برای اولین بار نمایشگاه‌های خارج کشور در حوزه صنایع دستی در حوزه گردشگری در شهرهای حلبچه کربلا بغداد و طی ماه گذشته در استان برگزار شد.

 

وی اظهار داشت: برای اولین بار و با حمایت مسئولان چهارشنبه بازار صنایع دستی در مرکز شهر راه‌اندازی و با برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی مورد تقدیر معاون صنایع دستی کشور و الگویی برای سایر استان‌ها قرار گرفتیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام افزود: اهمیت توجه به معماری و نام‌گذاری‌ها در مجتمع‌های اقامتی بسیار حائز اهمیت است تا هویت فرهنگی ایلام حفظ شود.

 

شریفی بیان داشت: با توجه به کمبود مسافرخانه ها در ایلام و ایجاد توسعه گردشگری در استان تعداد این خانه مسافرها به ۷۶ خانه افزایش یافت.

 

وی با اشاره به این که صنایع دستی می تواند یکی از راههای اصلی در توسعه پایدار و هم در معرفی هنر صنایع هنرمندان ایلامی است تصریح کرد: برای اولین بار نمایشگاه‌های خارج کشور در حوزه صنایع دستی در حوزه گردشگری در شهرهای حلبچه کربلا بغداد و طی ماه گذشته در استان برگزار گردید.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام با اشاره به وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق خاطرنشان ساخت: استفاده از ظرفیت مرز مشترک و تقویت زیرساخت ها در حوزه گردشگری به دنبال ماندگاری گردشگری در استان هستیم.