ماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در این دیدار ضمن ارائه عملکرد شهرستان در حوزه های مختلف، با اشاره به اهمیت جایگاه آموزشهای فنی وحرفه ای در جامعه و خانواده، اظهار داشت: امیدواریم مهارت آموزی، مشکل بیکار در جامعه را مرتفع نماید.
دکتر پولادی گفت: با توجه به نیازسنجی رشته ها در شهرستان لنجان، در حوزه صنعت بایستی تنوع ایجاد نموده و طی برنامه ای در کوتاه مدت و بلند مدت، بتوانیم مشکلات موجود منطقه را حل نماییم.
وی در خصوص تقویت آموزش های فنی و حرفه ای با هدف کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار در حوزه های مختلف این شهرستان با توجه به آسیب های اجتماعی موجود و درصد بالای بیکاری در این منطقه، خواستار برنامه ریزی های لازم در این خصوص گردید.
دکتر فریده روشن ضمن خیرمقدم، در خصوص کمبود اختصاص بودجه تجهیزات ، چالش کمبود نیرو و تغییر فرهنگ کار مطالبی را بیان نمود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: سازمان آموزش فنی‌وحرفه ای کشور امروز با سه راهبرد اصلی تقاضا محوری آموزش‌ها، مشارکت‌جویی در همکاری‌ها و تنظیم‌گری در مقررات، نقش کلیدی در تحقق این اهداف ایفا می‌کند.
وی اظهار داشت: بر این باوریم که آموزش‌های فنی‌وحرفه ای می‌تواند به کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهره‌وری نیروی کار و رشد اقتصاد پایدار منجر شود.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: برای ایجاد تحول و دستیابی به یک نظام مهارت آموزی عادلانه و اشتغالزا بایستی بدنبال یک برنامه تقاضا محور، تنظیم گر و مشارکت جو بوده تا با ظرفیتها و پتانسیلهای استان اصفهان با توجه به اولویت انرژیهای تجدید پذیر، گردشگری و هوش مصنوعی برنامه ریزی لازم برای آموزشهای مهارتی صورت پذیرد که در این راستا به منظور بهره مندی حداکثری از فضاها و امکانات و با توجه به قانون مولد سازی اموال دولت بدنبال ایجاد مراکز مشارکتی، هیأت امنایی و مراکز مهارت های پیشرفته بوده تا در این خصوص با همکاری بخش دولتی و شرکای مهارتی بخش غیردولتی و صنایع و صنوف، بتوانیم به اهداف عالیه سازمان دست یابیم.
دکتر فریده روشن در این نشست از “طرح همنوا” با هدف یکپارچه سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در توسعه نهضت مهارت‌آموزی خبر داد.
وی گفت: در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور مبنی بر لزوم مهارت آموزی دانش‌آموزان و آماده سازی آنان برای ورود به بازار کار و تحقق تکالیف مشخص شده در برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر افزایش سهم آموزش‌های فنی و حرفه ای به ۵۰ درصد طرح نوینی، این طرح اجرا می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تصریح کرد: طرح «همنوا» بر پایه به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌های هر دو طرف با هدف رشد و توسعه آموزش‌های مهارتی و نیز گسترش عدالت آموزشی تدوین شده است که با ترکیب منابع و امکانات موجود، نه تنها بهره وری را افزایش می‌دهد بلکه امکان ارائه آموزش‌های مهارت محور با کیفیت بالاتر را نیز فراهم می‌آورد.
دکتر فریده روشن گفت: این همکاری همچنین شامل تبادل اساتید و مربیان خواهد بود تا دانش آموزان و کارآموزان به آموزش‌های چند بعدی دسترسی داشته باشن و برنامه های آموزشی این مراکز به گونه‌ی طراحی می‌شود که مهارت‌های پایه و پیشرفته را به طور همزمان پوشش دهند. به این ترتیب دانش آموزان هنرستان‌ها پس از اتمام دوره تحصیلی گواهینامه‌های معتبر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را نیز دریافت خواهند کرد. علاوه بر، این دوره‌های کوتاه مدت برای متقاضیان خارج از نظام آموزشی رسمی نیز ارائه می‌شود.