مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به چالشهایی که فضای سبز اصفهان از جمله گرمای شدید هوا، خشکی آب زایندهرود و بحران کمآبی در فصل تابستان داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر نیمی از آب مورد نیاز گیاهان برای آبیاری از طریق آبهای زیرزمینی و پساب تأمین میشود.
وی افزود: این موارد درختان را ضعیف کرده است و سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان در این خصوص نهایت تلاش خود را کرده است تا به حفظ درختان در برابر این چالشها بپردازد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به اقدامات لازم در فصل سرما برای درختانی که در فصل تابستان دچار مشکل شدهاند، همچنین درختانی همچون چنار، سپیدار و بید که با گرما سازگار نیستند و در فصل گرما دچار آفتابسوزی شدهاند، تصریح کرد: برنامهریزیهایی صورت گرفته تا در فصل زمستان اقدامات لازم برای تقویت و رفع آسیبهایی که به این درختان در اثر تابش آفتاب و شدت گرما وارد شد، است انجام شود تا نیروی از دسترفته و شادابی درخت به آن بازگردد.
حقشناس با بیان اینکه حدود ۹ هزار تزریق به تنه درختان یا اندوتراپی برای نخستینبار در مناطق یک، ۳، ۵، ۹ و ناژوان شهرداری اصفهان اتفاق افتاد که بیشتر درختان چنار را شامل میشد، گفت: اندوتراپی یا دروندرمانی درختان از طریق تزریق سرمهای تحت فشار با دوز پایین است که حداکثر ظرف ۲ ساعت جذب تنه درختان میشود.
وی با بیان اینکه درختانی که تزریق برای آنها انجام شد، است علامتگذاری و دوباره برای آنها تزریق انجام میشود، همچنین حدود ۹ هزار تزریق دیگری که برای تقویت اصلی این درختان صورت میگیرد، ادامه داد: ۱۸ هزار تزریق دیگر با دوز بالاتر با عنوان خفتهدرمانی که حالت شیمیدرمانی دارد، برای درختانی که وضعیت وخیمتری دارند تا پایان بهمن سال جاری انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: این عملیات در مناطق ۴، ۶، ۸ و ۱۰ بهویژه در مناطقی که درختان چنار دچار آسیب شدند، انجام میشود که امیدواریم تا سال آینده با اقدامات انجام شده حال درختان شهر و فضای سبز اصفهان بهبود و درختان چنار شرایط بهتری پیدا کند.
حقشناس خاطرنشان کرد: ۱۳ هزار چاهک برای تغذیه درختان در زمستان ۱۴۰۳ در دستور کار سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان قرار گرفته است و حدود ۱۷ هزار اصله درخت توسط دستگاه مخصوص به خاک تزریق میشود که مواد غذایی شامل اسید هیومیک، کلات آهن، اسیدهای آمینه، گوگرد مایع، جلبک دریایی و عناصری همچون ازت و پتاسیم را همچون کمپرسور در عمق یک متری خاک تزریق میکند تا در دسترس گیاه قرار گیرد، همچنین با فشاری که از طریق این تزریق وارد خاک میشود، هوا به داخل لایههای زیرین زمین نفوذ و آن را از حالت کُمپَک خارج میکند.
وی با اشاره به حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ لیتر محلولپاشی درختان با عناصری همچون روی، آهن و منگنز گفت: این عملیات بهار سال آینده نیز انجام خواهد شد، همچنین کلات آهندهی و آمینو کلات آهندهی نیز در دو نوبت بهصورت خاکی و تزریق اسید هیومیک به خاک در فصل رشد در سال آینده نیز اتفاق خواهد افتاد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: اقداماتی همچون کوددهی، چالکودها و دریلهولها که بهصورت روتین طی سالهای پیش انجام میشد، باز هم در دستور کار سازمان قرار دارد و انجام خواهد شد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.