آ
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از آغاز پروژه «تالار تیموری» یکی از سه بنای تاریخی باقی‌مانده از این دوره در اصفهان توسط این سازمان خبر داد.
محمدعلی ایزدخواستی با اشاره به آغاز پروژه «تالار تیموری» اظهار کرد: این بنای تاریخی در خیابان استانداری و در مجموعه دولت‌خانه صفویه واقع‌شده است، که قدیمی‌ترین بنای تاریخی واقع در این دولت‌خانه است.
وی ادامه داد: این ساختمان قبل از تراکمه در سلطنت اولاد تیمور به عراق و فارس در قسمتی از باغ نقش‌جهان ساخته‌شده و گمان می‌رود از میرزا رستم بن میرزا عمو شیخ بن امیر تیمور باشد.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به اهمیت این تالار ازلحاظ معماری و تاریخی، افزود: این بنای باعظمت در دوره تیموری کارکردی اداری یا تفرجی داشته که به‌طور دقیق مشخص نیست اما در دوره صفویه این مکان به استقرار دفاتر دیوانی اختصاص پیدا می‌کند و میدان چهار حوض در مقابل آن ساخته می‌شود که از طریق بازار مسگران به میدان نقش‌جهان متصل می‌گردد.
وی تصریح کرد: این بنای تاریخی در دوران پهلوی در اختیار ارتش بوده و سپس به تملک شهرداری اصفهان درمی‌آید و در دهه شصت از طرف شهردار وقت اصفهان در اختیار یکی از اساتید دانشگاه اصفهان قرار می‌گیرد و درنتیجه این اقدام در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۶۷ موزه تاریخ طبیعی اصفهان در محل تالار تیموری تأسیس می‌شود. پس از فوت موسس موزه این بنا به‌مرور متروکه می‌شود و سال‌های اخیر به فرسودگی آن افزوده می‌شود.
ایزدخواستی با اشاره به اینکه تالار تیموری یکی از بنای تاریخی اصفهان است که به ثبت ملی رسیده است، اضافه کرد: در اثر عدم مرمت و متروکه بودن تالار تیموری در طی سال‌های اخیر، در حال حاضر این بنای تاریخی با آسیب‌های فراوانی همچون نم‌زدگی، نشست پی و حرکت دیوارها همراه بوده و هم‌اکنون عملیات برداشت و آسیب‌شناسی آن توسط سازمان نوسازی و بهسازی در حال انجام است.
وی بابیان اینکه مطالعات و طرح مرمت تالار تیموری تا یک ماه آینده به اتمام می‌رسد، گفت: عملیات مرمت اضظراری این بنای تاریخی ارزشمند از هفته آینده آغاز می‌شود و هم‌اکنون بودجه ۱۵میلیارد تومانی برای عملیات مرمت در امسال در نظر گرفته‌شده و احتمالا ۲۵ میلیارد تومان دیگر در بودجه سال آینده برای تکمیل این اثر در نظر گرفته خواهد شد.
مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان اظهار کرد: عملیات مرمت و احیای تالار تیموری همچون سایر پروژه‌های مرمت و احیایی توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان به‌گونه‌ای خواهد بود که بر ساختار و هویت تاریخی بنا لطمه‌ای وارد نشود و مکان ارزشمند تاریخی دیگر شهر اصفهان در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.