عضو هیئت علمی دانشکده عمران و ژئوتکنیک دانشگاه نجفآباد با بیان اینکه آثار فرونشست نه تنها زیرساختها بلکه میراث گرانبهای تاریخی اصفهان مانند مسجد جامع عباسی را تهدید میکند، گفت: ستونهای این بنا که صدها سال است پابرجا بوده، اکنون تحت تأثیر نشست زمین قرار گرفتهاند. این میراث جهانی که بخشی از هویت فرهنگی ما را تشکیل میدهد، در حال تخریب است و نگهداری مناسب از آن به شدت نادیده گرفته شده است.
او با اشاره به افت سطح آب زیرزمینی در چهار دهه اخیر افزود: در برخی مناطق اصفهان، سطح آب زیرزمینی ۸۰ متر افت کرده است؛ رقمی که نشاندهنده بحران مدیریت منابع آبی است. نقشههای قدیمی اصفهان حاکی از وجود چشمهها و قنوات متعدد در منطقه بودهاند، اما امروز به دلیل برداشتهای بیرویه و خشکسالی، این منابع به کلی خشک شدهاند.
زنگ خطر مرگ تدریجی زمین در اصفهان بهعنوان نماد فرونشست در کشور مدتهاست که به صدا در آمده، بحرانی که در حال بلعیدن این شهر است.کارشناسان میگویند بخش زیادی از دشتهای اصفهان فرونشسته است؛ بخش زیادی از مدارس به دلیل فرونشست تعطیل شدهاند، ابنیه تاریخی هر روز در حال ترک خوردن است؛ عمق این فاجعه به حدی است که ممکن است روزی از خواب بیدار شوید و تیتر رسانهها فروریختن یکی از مهمترین آثار تاریخی اصفهان باشد. البته این همه ماجرا نیست. بخش زیادی از منازل مسکونی مردم نیز تحتتاثیر فرونشست است. برخی منازل ترک خوردهاند و چون صاحبان آنها، توان تعمیر نداشتند، مجبور شدند ترکها را با چسب بپوشانند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.