خبرنگار: حدیث کریمی
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: بدنبال ثبت ملی ۱۳ نمونه نان استان هستیم.
روزگار پرس به گزارش خبرنگار پایگاه خبری هنر قلم، امید جهان نژادیان در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه نان خوزستان گفت: بنده از رسانهها که پل ارتباطی بین مردم و دولت هستند و در این شرایط جوی به خاطر علاقمندی به ارتقای کیفیت نان در این نمایشگاه حضور داشته اند، تشکر می کنیم.
وی افزود: از مردم عزیز اهواز در این روز بارانی و همه ی بازدیدکنندگان این نمایشگاه علی الخصوص مدیر کل اداره غله و بازرگانی استان کهگیلویه بویراحمد جهت حضور در این نمایشگاه تشکر می کنیم.
جهان نژادیان اظهار داشت: هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه نان در اهواز با توجه به اینکه استان خوزستان پایتخت تولید گندم کشور چه از نظر کمی و چه کیفی می باشد، این است که میخواهیم جشنواره ملی نان را در سالهای آینده در خوزستان برگزار کنیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: یکی از ویژگی های این نمایشگاه، برپایی آن در فضای ذخیره سازی گندم می باشد که این موضوع علاقمندی و انگیزه مردم را برای بازدید از نمایشگاه نان مضاعف کرده؛ ضمن اینکه هدف دیگر آن با توجه به تاکیدات استاندار خوزستان بحث ارتقای کیفیت نان و استفاده از نانهای سبوسدار و نان کامل است که این اتفاق با همکاری و همراهی استاندار، معاونت حوزه اقتصادی و پایه کار آمدن فرماندار شهرستان اهواز بوده است.
وی بیان داشت: به هر شکل ما تدابیری داریم که واحدهای خبازی و اتحادیهها مرتبط با نان به ما کمک کرده تا انشالله مردم ولایتمدار خوزستان از نان با کیفیت استفاده کنند، به همین منظور این اداره کل موضوع را از مدارس شروع کرده و اولین صبحانه کامل ۵۰۰ نفری را با حضور مسئولان استانی در دبیرستان دخترانه شهدای رضوان اهواز انجام برگزار کرده ایم، همچنین در حاشیه این صبحانه بروشورهایی حاوی ویژگیهای نان سالم توزیع و همچنین توزیع پوستر نمایشگاه در ادارات مختلف نیز صورت گرفت تا از طریق دانش آموزان به خانوادهها فرهنگ سازی صورت گرفته تا که نان آور خانواده از ویژگیهای نان خوب مطلع و بتوانند از نانواییها، مطالبهگری نان خوب و با کیفیت را داشته باشند.
جهان نژادیان اظهار داشت: از ویژگیهای دیگر این نمایشگاه حضور تولید کنندگان دستگاههای برتر کشور از استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، قم و سمنان بوده که ضمن معرفی تولیدات خود اقدام به فروش دستگاه های جدیدشان به واحدهای خبازی در نمایشگاه با تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصد نموده اند که امیدواریم واحدهای صنفی استان بتوانند از این فرصت استفاده و خریداری کنند.
وی در ادامه موضوع برجسته دیگری که در این نمایشگاه دیده شده را بحث آموزش توسط واحد کنترل کیفی اداره غله و خدمات بازرگانی خوزستان و توسط دکتر پازیانی استاد دانشگاه تهران در خصوص افزودنیها و همچنین استاد خواجه موسس نان سبوسدار ایران که به صورت تئوری و عملی بحث پخت نان و ورآمدن خمیر را برشمرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان افزود: همچنین با هماهنگی و همکاری فنی حرفهای استان نیز گواهی آموزشی برای شرکت کنندگان صادر می گردد ضمن اینکه باید فرهنگ سازی و ایجاد مطالبهگری در بین مردم برای شناسایی نان خوب بوجود آید و وظیفه ما است که ویژگیهای نان خوب را در جامعه ترویج داده و هم اینکه مردم باید از ویژگیهای نان خوب که چه مزایایی برای سلامتی و مفید بودن برای بدن را دارد،آگاه بشوند.
وی یکی از خوبیهای این نمایشگاه را احیای پخت نانهای سنتی این استان بیان کرد و افزود: تلاش کردیم با دعوت از خانمهای خانهدار و با سلیقه استان و از میان اقوام مختلف نان سنتی را پخت و به نمایش بگذارند تا آنان نگذارند این سنتهای قدیمی خوب از بین رفته تا بتوانیم این فرهنگ را به نسلهای بعدی انتقال بدهیم.
جهان نژادیان خاطر نشان کرد: طبق بررسیهای انجام شده حدوداً ۲۴ نمونه نان در استان خوزستان وجود دارد که ۱۳ نمونه آن ثبت ملی شده و ضمن ارتباطی که با میراث فرهنگی استان داشتیم انشالله مابقی را جهت حضور درنمایشگاه آورده و احیا خواهیم کرد که قطعاً طی روزهای آینده بحث گردشگری جهت نمونه برداری حضور پیدا می کنند و تلاش خواهیم کرد که آنها ثبت ملی نماییم.
وی بیان داشت: خبر خوب دیگر این که از ظرفیت بازدید سیلوی گندم اهواز که یکی از نمادهای این شهر می باشد برای مردم اهواز و کشورمان در ایام عید نوروز۱۴۰۳ استفاده خواهیم کرد.