نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه مدیریت وزیر بهداشت و درمان راهبردی و هدفمند نیست، گفت: نگرانی ما این است با همین شیوه مدیریت، در آینده مشکلات چندین برابر شود.
به گزارش «تابناک»؛ با شناسایی زیرسویههای جدید ویروس کرونا در کشور، بسیاری از کارشناسان شکل گیری موج جدید بیماری کووید ۱۹ در کشورمان را محتمل میدانند. موج هشتم بیماری در کشورمان، آن هم در شرایطی که مدتی است کرونا در کانون توجه نیست و متولی اصلی مقابله با آن وضعیت خوبی ندارد و بروز برخی مشکلات مانند کمبود اقلام دارویی، مشکلات زیادی برای مردم به دنبال داشته و بر نگرانیها افزوده است.
وضعیتی که در زیرمجموعه وزارت خانهای رقم خورده که مدتی پیش به دنبال جشن پایان کرونا بود و مدیر ارشد آن میکوشید خود را در قامت قهرمان واردات واکسن به کشور و پایان دادن به کرونا به عموم معرفی نماید. بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ که بارها در مصاحبه هایش بر رفع مشکلات وزارت بهداشت در دوران حضورش در رای هرم مدیریتی این وزارت خانه تاکید کرده ـ تاکنون به این سوال پاسخ نداده که چگونه کشوری که موفق به تولید چندین نوع واکسن متفاوت برای مقابله با کرونا شده، با کمبود داروهایی مانند آنتی بیوتیک دست به گریبان است؟!
تفکر وزیر بهداشت تفکر راهبردی نیست و نگران چند برابر شدن مشکلاتیم/ اکتفا کردن به آمار واکسن گرهگشای مشکلات مردم نخواهد بود
این موضوع تنها یکی از سوالاتی است که در خصوص عملکرد وزارت بهداشت مطرح است و ابهامات در این باره بسیار فراتر از کمبود داروست. ابهاماتی که طی روزهای اخیر بر شمار آنها افزوده هم شده، چون از یک سو خبر میرسد اداره روابط عمومی این وزارت خانه تقاضای بودجه چند صد میلیارد تومانی کرده و از سوی دیگر وزیر از کسری بودجه هنگفت برای امور جاری وزارت خانه در سال آتی گلایه سر میدهد؛ وضعیتی آشفته که موجب شده استیضاح وزیر در دستور کار مجلس قرار گیرد.
درباره استیضاحی سخن میگوییم که با حدود ۶۰ امضا در دستور کار قوه مقننه قرار گرفته و احتمالا در شروع هفته آتی و با ازسرگیری فعالیت مجلس در صحن قرائت خواهد شد و در دست اجرا قرار میگیرد؛ استیضاحی که دهمین استیضاح مطرح برای این وزارت خانه کلیدی و بهرام عین اللهی است و با احتساب سپری شده کمتر از یک سال و نیم از حضور وی در راس این وزارت خانه، به نوعی رکوردشکنی محسوب میشود. اتفاقی کم سابقه که مجابمان میکند به دنبال چرایی رقم خوردنش باشیم و بر این اساس به سراغ یکی از نمایندگان مجلس رفتیم که امضای وی پای طرح استیضاح وزیر به چشم میخورد.
وزیر بهداشت تا به امروز تنها به ارائه آمار پاورپوینتی بسنده کرده!
شهریار حیدری، نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب و سرپلذهاب در مجلس شورای اسلامی در این باره میگوید: وزیر بهداشت اساسا باید یک وزیر راهبردی و برنامهها و فعالیتش را برای چند سال آینده تدوین و پیشبینی کرده باشد تا در زمان اجرای برنامهها با مشکل مواجه نشود؛ اما متاسفانه تفکر وزیر فعلی بهداشت، تفکر راهبردی نیست و این را میشود با مراجعه به داروخانهها دریافت که بیشتر با کمبود داروهای حیاتی از جمله آنتی بیوتیک و حتی سرم شستوشو مواجه هستند.
تفکر وزیر بهداشت تفکر راهبردی نیست و نگران چند برابر شدن مشکلاتیم/ اکتفا کردن به آمار واکسن گرهگشای مشکلات مردم نخواهد بودوی میافزاید: وزیر بهداشت تا به امروز تنها به ارائه آمار و گزارش عملکرد در حوزه کرونا و واردات واکسن بسنده کرده است، در حالی که ایشان زمانی به کابینه دولت راه یافت که واردات واکسن به خوبی انجام میشد و تولیدکنندگان داخلی هم با قوت به فعالیت مشغول بودند و هم از حیث تنوع واکسن و هم از نظر میزان واکسن، به وضعیت قابل قبولی رسیده بودیم و به نوعی فضا اشباع شده بود؛ بنابراین، تنها عملکرد ایشان در این چارچوب بوده و به ارائه آمار تکراری آن هم در یک پاورپوینت شبیه است.
حیدری ادامه میدهد: واقعیت امر این است که وزیر بهداشت و درمان برنامه راهبردی ندارد و به همین دلیل، میبینیم متاسفانه در اوج ناآرامیها در کشور، با کمبود شدید دارو هم مواجه بودیم و این فضا هنوز هم تداوم دارد و کامل رفع نشده است. هنوز بسیاری از بیمارستانها و داروخانهها کمبود داروهای حیاتی و ضروری دارند، در حالی که زندگی بیماران به این نوع داروها وابسته بوده و باید روزانه از این داروها استفاده کنند.
نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نشانهای از پیش بینی و آینده نگری در این وزارت خانه دیده نمیشود، گفت: نگرانی ما این است که با همین شیوه و مدیریت ایشان در آینده مشکلات چندین برابر شود و حتی شاهد شکل گیری مشکلات در حوزههای دیگر هم باشیم. البته هم اکنون هم نشانههای نگران کنندهای در این خصوص دیده میشود و متاسفانه واکنش مناسبی را شاهد نیستیم.
عین اللهی از خود برنامهای ندارد و برنامهاش را برایش نوشتهاند
حیدری در پاسخ به این که آیا در زمان رای اعتماد، دقت کافی به برنامه ارائه شده توسط عین اللهی صورت گرفته که موجب شده عملکرد وی در زمانی نسبتا کوتاه موجب بروز انتقاداتی گشته و به دادن کارت زرد به وی منجر شده و سرانجام به استیضاح وی ختم شود، میگوید: برخی وزرا با یک کتابچه پر از برنامه که توسط افراد دیگر دیکته شده بود، به مجلس آمدند، ولی در عمل خودشان برنامه خاصی نداشتند و همین موضوع موجب بروز مشکلات شد.
وی میافزاید: برخی وزرا بی برنامه هستند و وزیر بهداشت و درمان نیز یکی از وزراست که برنامهاش را برای ایشان نوشته اند و هیچ تخصص و برنامهای از خود ندارد. آن هم در شرایطی که لازم است بار دیگر تاکید کنم، سکان این وزارت خانه باید در دست وزیری راهبردی باشد که تفکر راهبردی دارد و این گونه نباشد که مشکلات را پیش بینی و تدبیر نکرده باشد و یکباره با مشکلاتی مواجه شویم که پیشتر نبوده و مجبور شویم با واردات سرم و آنتی بیوتیک کمبودها را رفع کنیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر این که مشکلات پدید آمده در زیرمجموعه وزارت بهداشت منحصر به دارو نیست، میگوید: هم اکنون در کشور به شدت با کمبود پزشک در بخشهای کلیدی از جمله متخصص بیهوشی، پزشک متخصص طب اورژانس در تمام بیمارستانها مواجه هستیم. این چه وزیری است که نتوانسته از زمان ورود به کابینه در راستای رفع این مشکلات گامی بردارد و حتی به گونهای عمل کرده که شاهد سیل مهاجرت پزشکان متخصص به خارج از کشور هستیم؟ وزیر به عنوان متولی این حوزه باید به این پرسش ها پاسخگو باشد.
وی در ادامه میافزاید: البته ممکن است، برخی مدعی عدم همراهی مجلس با این وزارت خانه شوند که در پاسخ باید یادآور شویم، مجلس در این حوزه هم مانند دیگر حوزهها یاریگر دولتمردان بوده و هست؛ اما از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هیچ نیازی در این زمینه اعلام نشده و متاسفانه تا به امروز هیچ طرح و لایحه جدیدی از طرف ایشان به مجلس ارائه نگشته است. بالاخره مجلس که نمیتواند برای ایشان طرح یا لایحه را طراحی کند و در حیطه وظایف مجلس نیست.
حیدری در پایان میگوید: آنچه جمعی از نمایندگان مجلس را مجاب به طرح استیضاح ایشان کرده است، سوای موارد مندرج در طرح استیضاح که به امضای دهها نماینده رسیده، این نکته کلیدی و بنیادی است که ایشان تاکنون برنامهای برای پیشبرد وزارت بهداشت و درمان نداشته و چیزی در این خصوص نه در دولت ارائه کرده و نه به مجلس داده و تنها به ارائه آمار واکسن بسنده کرده و با این وضع، نگران آینده و مشکلات پیش روی هستیم.