نادیا زکالوند: دکتر گابریل لیون که در خصوص بیماریهایی چون آلزایمر تحقیق میکند، تاکید کرد گاهیاوقات اولین علایم بیماری آلزایمر در دهه ۲۰ یا ۳۰ سالگی خود را نشان میدهند و عواملی چون سبک زندگی در ابتلا نقش مهمی دارند.
دکتر گابریل ادامه میدهد حدود ۲۵ عامل خطر وجود دارد. ژنها همیشه اولین و مهمترین عامل هستند اما سه عامل مهم دیگر، خواب، ورزش و تغذیه وجود دارد که افراد از همان دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی باید به آنها اهمیت بدهند.
بنابه گفته دکتر گابریل، خواب چهار مرحله دارد: در مرحله اول آماده خواب میشوید، سپس در مرحله بعدی به خواب سبکی میروید، بهطوریکه کوچکترین صدایی شما را بیدار میکند. در مرحله سوم کمکم وارد خواب عمیق میشوید و در مرحله آخر، خوابی عمیق با موج آهسته شما را میگیرد. این مرحله از خواب خیلی مهم است و فرایندهای بسیار متفاوتی دارد. در این مرحله از خواب، نوعی هورمون رشد به نام (IGF1) ترشح میشود که در بدن تولید ماهیچه میکند و برای تقویت و انعطافپذیری مغز مهم است.
بررسیهای متعدد دیگر هم نشان داده است، اثرات فیزیکی ورزش در جوانی بعدها در میانسالی روی فکر و حافظه افراد اثر مهمی میگذارد و در آنها حداقل ۳۰ درصد از خطر ابتلا به آلزایمر میکاهد.
در مورد تغذیه هم بنابر تحقیقات دریافت مقدار بالایی از آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها جلوی صدمات مغزی و ایجاد بیماریهایی چون آلزایمر را میگیرد. درضمن تغذیه متعادل و مناسب، مقدار پروتئین موجود در مغز را افزایش داده و از صدمه به سلولهای مغزی پیشگیری میکند.
محققان میگویند اگر جوانان به این عوامل خواب و ورزش و تغذیه اهمیت دهند، نهتنها از ابتلا به بسیاری از بیماریهای ناشی از سن پیشگیری میکنند، بلکه جلوی ابتلا به زوال عقل را میگیرند.
اکنون بروس ویلیس ابرستاره هالیوودی که به زوال عقل پیشانی گیجگاهی مبتلاست و بیماری او در حال شدت گرفتن است، ممکن است دیگر نتواند به زندگی حرفهای خود ادامه دهد.
کریس همسورث، بازیگر نقش ثور در فیلمهای انتقامجویان، هم دو ژن خطرناک ابتلا به آلزایمر را دارد. او که ۴۰ سال بیشتر ندارد، تصمیم گرفته پیش از بروز علایم این بیماری، از عالم هنر و فیلم فاصله گرفته و سبک زندگی خود را عوض کند و جلوی پیشرفت آلزایمر را بگیرد.
منبع:
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.