الهه جعفرزاده: جزئیات زندگی افراد مشهور و بهخصوص سران کشورها برای اغلب افراد جذاب است؛ شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید عنوان جوانترین و پیرترین بانوان اول در سطح جهان متعلق به چه کسانی است.
جوانترین بانوی اول جهان
جتسون پما – ملکه بوتان: «جتسون پما»، بانوی اول کشور بوتان و همسر پادشاه این کشور است که با ۳۳ سال سن، جوانترین ملکه حال حاضر دنیا به شمار میآید. جتسون در ۴ ژوئن ۱۹۹۰ در شهر تیمفو، پایتخت بوتان به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در سال ۲۰۱۱ به پایان رساند و مدرک خود را در رشته روابط بینالملل و روانشناسی از دانشگاه ریجنت در لندن دریافت کرد.
او در سال ۲۰۱۱، در ۲۱ سالگی با «جیگمه کسار نامگیل وانگچوک»، پادشاه بوتان، ازدواج کرد. این زوج یک فرزند پسر به نام «جیگمه نامگیل وانگچوک» دارند.
ملکه جتسون پما با کمکهای قابل توجه خود به سازمانهای خیریه در بوتان، محبوبیت زیادی در میان مردم بوتان پیدا کرده است. او ضمن خدمت به عنوان سفیر صندوق جهانی حیات وحش، به طور فعال در ترویج فرهنگ و سنتهای متمایز بوتان میکوشد.
یکی از بزرگترین دستاوردهای او به عنوان ملکه و بانوی اول، تأسیس بنیاد کلیه بوتان در سال ۲۰۱۶ بود که هدف آن ارائه خدمات مرتبط با سلامت کلیه به مردم این کشور است.
پیرترین بانوی اول جهان
مارگرت دوم – ملکه دانمارک: پس از درگذشت ملکه الیزابت دوم در ۹۶ سالگی، حالا ملکه دانمارک به نام «مارگارت دوم» پیرترین مقام سلطنتی زنده در اروپا و مسنترین بانوی اول در سطح جهان است. این ملکه متولد ۱۶ آوریل ۱۹۴۰ است که پس از مرگ پدرش شاه فردریک نهم در ۱۴ ژانویه ۱۹۷۲، در ۳۱ سالگی به سلطنت رسید. او در طول نیم قرن سلطنت خود همواره به متحدکردن و مدرنسازی سلطنت دانمارک پرداخته است. همچنین گفته میشود این ملکه در سن ۸۳ سالگی، یک سیگاری قهار است!
بر اساس اطلاعات منتشرشده در رسانههای رسمی دانمارک، پس از قانون جانشینی در سال ۱۹۵۳، ملکه مارگرت اولین زن در دانمارک بود که تاج و تخت را به ارث برد. از زمانی که مبحث برابری کامل در جانشینی تاج و تخت مطرح شد، قانون جانشینی هم در سال ۲۰۰۹ تغییر کرد. این بدان معناست که بزرگترین فرزند نایب السلطنه، صرف نظر از جنسیت، تاج و تخت را به ارث میبرد. ملکه دانمارک اکنون تنها پادشاه زن حاکم در اروپا پس از مرگ ملکه الیزابت است.
مارگرت در سال ۱۹۶۷ با شاهزاده هنریک ازدواج کرد، پیوندی که تا زمان مرگ او در سال ۲۰۱۸ ادامه داشت. حاصل این ازدواج، دو فرزند به نامهای ولیعهد فردریک و شاهزاده یواخیم است.
به گفته کاخ سلطنتی دانمارک، از آنجا که دانمارک دارای پادشاهی مشروطه است، ملکه مارگرت در سیاست دخالتی نمیکند؛ وظایف او به عنوان رئیس دولت شامل مشارکت در تشکیل دولت جدید و میزبانی از دیدارهای رسمی سران کشورهای خارجی و انجام سفرهای دولتی به خارج از دانمارک است.
بیشتر بخوانید:
بانوی اول اردن، ملکه مد خاورمیانه/ عکس
خبرنگاری که «بانوی اول» شد؛ ماجرای عاشق شدن پادشاه / عکس
منابع: people ، bscholarly
۴۷۲۳۲
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.