مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در بازدید از «معدن باما» تأکید کرد: با ورود فناوری‌های جدید باید در مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری و تجدیدنظر کرد.

، در این بازدید که ۳ نفر از بازرسین کار، معاون روابط کار و رئیس بازرسی کار استان، میثم مداحی مدیر کل را همراهی ‌کردند با حضور در داخل معدن از نزدیک با مراحل استخراج و تولید کنستانتره سرب و روی در این معدن آشنا و برخی نکات که بر اساس قانون‌کار و ضوابط حفاظت فنی در کارگاه‌های مشمول؛ لازم‌الاجراست را یادآور شدند.

در نشستی که با مدیر عامل و تعدادی از مدیران این معدن برگزار شد، وی با اشاره به تنوع مشاغل سخت و زیان‌آور، برخوردهای یکسان و مشابه با کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان‌آور هستند با سایر کارگران را نوعی تبعیض و بی‌عدالتی بین کارگران برشمرد و این موضوع را موجب نارضایتی جامعه کارگری بیان کرد.

مداحی توجه به آئین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور را یادآور شد و حفظ و اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور را مستلزم واقعی بودن شغل‌های سخت و زیان‌آور بر اساس تعریف قانونی آن دانست و تصریح کرد: وظیفه کمیته‌‌های بدوی و تجدید نظر استانی بررسی این نوع از مشاغل در تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان‌‌آور بوده که مسؤولیت سنگینی است و این کمیته‌ها موظف هستند بر اساس ضوابط و سیاست‌گذاری‌های شورای‌ عالی حفاظت فنی و مقررات مربوط هر شغلی را در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی نکنند.

وی در خصوص تعریف کارهای سخت و زیان‌آور گفت: مستند به آئین‌نامه کارهای سخت و زیان‌‌آور، کارهایی که در آن‌ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌‎های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می‌‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن باشد در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور قرار می گیرد.

مداحی تأکید کرد: قرار گرفتن مشاغل اداری و غیر سخت و زیان‌آور در محوطه معدن به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور در کمیته‌های مربوطه مورد تأیید قرار نمی‌گیرد.

بر اساس تبصره دو ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی، افرادی‌ که‌ حداقل‌ ۲۰ سال‌ متوالی‌ یا ۲۵ سال‌ متناوب‌ در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور و مخل‌ سلامتی‌ اشتغال‌ داشته‌ و در هر مورد حق‌ بیمه‌ مدت‌ مذکور را به‌ سازمان‌ پرداخت کرده باشند می‌توانند تقاضای‌ مستمری‌ بازنشستگی‌ کنند که هر سال‌ سابقه‌ پرداخت‌ حق ‌بیمه‌ در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌‌آور ۱.۵ سال‌ محاسبه‌ می‌شود.

«معدن باما» با بیش از نیم قرن سابقه فعالیت یکی از معدود تولید کنندگان کنسانتره سرب و روی در ایران می‌باشد. تمامی مراحل تولید از اکتشاف و استخراج تا فلوتاسیون و کلسیناسیون بدست کارکنان در یک مجتمع عظیم معدنی و صنعتی به وسعت حدود چهار هزار هکتار انجام می‌گیرد.

این شرکت به عنوان سازمانی پیشرو در اکتشاف، استخراج و فرآوری کنسانتره سرب و روی در ایران به پشتوانه سال‌ها تجربه اجرایی و اندوخته‌های علمی و عملی همواره در تلاش ارتقاء رضایت مشتریان و ذینفعان در کلیه جنبه‌ها بوده است.