برگزاری همایش آموزشی ترویجی و معرفی سبد محصولات کودی در گلستان
سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان , هفتم شهریور ماه در همایش آموزشی ترویجی و معرفی سبد محصولات کودی که به میزبانی گلستان برگزار شد، گفت: در این همایش دو شرکت از استان گلستان و ۱۸ شرکت از استان های تهران، آذر بایجان، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و.. و دیگر استان ها حضور داشتند و کودهای تولیدی خود را در معرض نمایش کارگزاران و کشاورزان قراردادند
وی افزود: این همایش به عنوان نمایشگاه سبدهای کودی کشور محسوب می شود و کشاورزان باید در کنار کودهای یارانه ای از کودهای غیر یارانه ای هم استفاده کنند زیرا به تنهای نمیتوان به کودهای یارانه ای اکتفا کرد.
وی گفت: آب و خاک دو مورد از منابع ارزشمند ما محسوب میشوند و لازم است در کنار کودهای شیمیایی به دنبال استفاده از کودهای سبز، آلی ، بیولوژیک و دیگر کودها باشیم تا منابع آب و خاک حفظ شود و به آبهای زیرزمینی زمینی خسارت کودی وارد نشود.
و با اشاره به اینکه شرکت خدمات حمایتی صد درصد دولتی است، بیان کرد: عمده فعالیت آن توسط بخش خصوصی و حدود ۲۰ درصد توسط تعاونی های تولیدی آن هم از لحاظ توزیع کود انجام میشود.
ضیائی ادامه داد: در گلستان حدود ۷۰
کارگزاری در بخش خصوصی و حدود ۶۳ تعاونی تولیدی در ۱۴ شهرستان فعالیت دارند و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نماینده کارگزاران است.
وی با اشاره به اینکه گلستان، استان گندم بنیان شناخته شده، گفت: حدود ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور توسط استان گلستان تولید میشود، یعنی حدود ۳۶ روز نان مردم کشور را این استان تامین می کند.
واضافه کر:برای تولید ۱/۵ تن گندم، بیش از۱۰۰ هزارتن کلزا،۳۰۰ هزارتن جو در مجموع بالای دویست و پنجاه هزارتن کود های یارانه ای و غیر یارانه ای نیاز داریم برای این که تولید خوبی در استان داشته باشیم.
در حاشیه این همایش ،مدیر امور بازاریابی و مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور عنوان کرد: همایش یکروزه آموزشی، ترویجی و معرفی سبد محصولات کودی بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی انجام میشود تا کشاورزان و کارگزاران با جدیدترین کودهای تولیدی شرکتکنندگان داخلی آشنا شوند و کودهای باکیفیت را بدون واسطه خریداری و در مزارع و باغات خود استفاده کنند.* دست واسطهها باید در توزیع کودهای کشاورزی کوتاه شود.
محمدمهدی سعیدی ادامه داد: در این نمایشگاه، کود باکیفیت و با استاندارد با قیمت کارخانه و مستقیم در اختیار کشاورز قرار میگیرد که به سود کشاورز و تولید کشور است و سعی ما براین است با برگزاری این همایشها دست واسطهها در عمل کوتاه شود.وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این همایش در راستای خودکفایی کودهای کشاورزی، حمایت از شرکتهای تولیدکننده کودهای شیمیایی، ارتقای دانش کارگزاران، کشاورزان و باغداران در دیدار چهرهبهچهره با تولیدکنندگان این عرصه و همچنین آشنایی با تازهترین کودهای کشاورزی تولید داخلی است.
وی افزود:بدون شک استفاده از سایر کود های ها شامل آلی، زیستی و… برای بهره وری و سلامت محصولات کشاورزی بسیار مناسب است. اما باید کشاورزان هم توان خرید کود ها را داشته باشند وهم اینکه خودشان تمایل به استفاده از آنها را داشته باشند.