سید صمدضیاییمدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: برای گندم۳۵۰ تا۴۰۰ خوشه در متر مربع برای دستیابی به پتانسیل عملکرد کافی است ولی به شرطی که بحث تغذیه ای را از زمان پنجه زنی تا شروع گلدهی در زمان مناسب استفاده کنیم تا برای مقابله با تنش سرما، خوابیدگی و با شرایط بیماری زا قوی تر عمل کند.
ضیائی تغذیه را در شرایط موجود برای مزارع گندم حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: مصرف کود های ازته تا قبل از خوشه دهی همراه با مصرف کود های پتاسیمی انجام شود و ادامه داد: در مناطقی که با شوری خاک کمتر از۷ دسی زیمنس بر متر از منبع کود کلرور پتاسیم همراه با کود اوره استفادهگرددوازمصرف بی رویه کود اوره برای جلوگیری از اپیدمی شدن بیماری های قارچی خود داری گردد.
ضیائی اضافه کرد: در شرایطی که شوری خاک بالاتر از ۷ دسی زیمنس بر متر باشد از منبع پتاسیم بر پایه سولفات پتاسیم پودری به مقدار ۳ کیلوگرم به همراه ۳ کیلوگرم اوره واسید آمینه درصدبالا در مراحل پنجه و شروع ساقه محلول پاشی گردد.
وی همچنین به وضعیت تغیرات شرایط اقلیمی ودمایی اشارهکرد و گفت: بهتر است کشاورزان در مرحله تکمیل پنجه و ساقه دهی گندم استفاده از کود پتاسه منبع سیلیکات پتاسیم به مقدار ۵ در هزار را برای افزایش استحکام ساقه، مقابله با تنش دمایی و افزایش مقاومت به ورس ( خوابیدگی) مد نظر قرار دهند. ومنبعد کنترل بیماری های قارچی خصوصا زنگها و فوزاریوز خوشه در اولویت کشاورزان قرار گیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان:
«توصیه های تغذیه ای برای باز توانی گیاه وکاهش اثرات سرمازدگی و مقابله با شرایط بیماری زا»
سید صمدضیاییمدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: برای گندم۳۵۰ تا۴۰۰ خوشه در متر مربع برای دستیابی به پتانسیل عملکرد کافی است ولی به شرطی که بحث تغذیه ای را از زمان پنجه زنی تا شروع گلدهی در زمان مناسب استفاده کنیم تا برای مقابله با تنش سرما، خوابیدگی و با شرایط بیماری زا […]