مدیرعامل گروه توسعه انرژی، نفت و گاز لاوان وابسته به گروه مالی گردشگری اعلام کرد: با مشارکت این گروه و یک شرکت معتبر بینالمللی، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی احداث و به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.
به گزارش روزگار پرس به نقل از روابط عمومی گروه مالی گردشگری، نصرتالله سیفی گفت: با مشارکت لاوان با یک شرکت معتبر بینالمللی و فعال در ایران، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در نزدیکی شهر جدید مجلسی (استان اصفهان) از تابستان امسال به طور مرحلهای به شبکه سراسری برق کشور متصل شده و اکنون با ظرفیت کامل در حال بهرهبرداری تجاری است.
وی افزود: نیروگاه مذکور که به طور کامل توسط بخش خصوصی احداث شده، دارای بالاترین استانداردهای زیست محیطی است و با توجه به نیاز مبرم شبکه برق سراسری تصمیم بر اتصال مرحلهای این نیروگاه به شبکه اتخاذ شد.
به گفته سیفی، در ساخت این نیروگاه، خرید تجهیزات و مواد از سازندگان داخلی و بهرهمندی حداکثری از توانمندیهای پیمانکاران ایرانی مدنظر قرار گرفته است. این پروژه در دوره احداث حدود ۷۰ شغل مستقیم ایجاد کرد و در دوره بهره برداری ۱۲ فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرده است.
این در حالیست که هم اکنون در مجموعه گروه مالی گردشگری حدود ۲۰ هزار نفر مشغول به کار هستند و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی این تعداد هر روز در حال افزایش است.
سیفی گفت: مهمترین ویژگی این نوع برق این است که تولید آن نه تنها کمترین صدمه را به محیط زیست وارد می کند بلکه با تولید سالانه حدود ۲۳,۵۰۰ مگاوات ساعت برق خورشیدی منجر به کاهش انتشار ۱۸ هزار تن معادل دی اکسید کربن برابر با گاز گلخانهای حاصل از پیمایش سالانه ۳,۵۹۰ خودرو مسافری میشود.
وی افزود: همچنین برای تمیز کردن پنلهای نیروگاه از رباتهای تمیزکننده استفاده خواهد شد که علاوه بر افزایش راندمان تولید، به صرفهجویی در آب مصرفی نیز کمک شایانی میکند. از دیگر ویژگیهای این نیروگاه افزایش راندمان تولید با بهرهگیری از پنلهای خورشیدی بایفیشیال (دورو) است که در نوع خود در کشور کمنظیر است.
سیفی اظهار کرد: مذاکرات قرارداد مشارکت در پروژه نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی مجلسی، اوایل سال قبل آغاز و پس از توافقات اولیه، در نهایت آذر ماه سال گذشته قرارداد آن منعقد شد. با این قرارداد، گروه توسعه انرژی نفت و گاز لاوان دو هدف مهم را دنبال کرد. نخستین هدف دستیابی به درآمد عملیاتی در کمترین زمان ممکن و دوم ورود به صنعت رو به رشد بینالمللی و ملی انرژیهای تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است.
وی درباره برنامه های سال ۱۴۰۰ گفت: بر اساس سند راهبردی شرکت، در سال ۱۳۹۹ ، مقرر بود که در یک پروژه مشارکت کنیم که با حمایتهای هیات مدیره شرکت، گروه گسترش صنایع ومعادن ماهان و گروه مالی گردشگری این امر محقق شد. برای سال ۱۴۰۰ نیز مشارکت در دو پروژه در سایر زمینههای مرتبط با انرژی و نفت و گاز در دستور کار قرار گرفته که ارزیابی پروژههای مختلف در حال بررسی است.
سیفی تصریح کرد: سرمایهگذاری در انرژیهای پاک، سرمایهگذاری در آینده این کشور و نسلهای بعدی است و این پروژه و پروژههای مشابه علاوه بر سودآوری مالی، می تواند به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی هلدینگ ماهان و گروه مالی گردشگری تلقی گردد. همچنین با توجه به نیاز مبرم کشور در افزایش ظرفیت نیروگاهی، نیروگاههای خورشیدی به دلایل متعدد از جمله سرعت بالای اجرای پروژه، سرمایهبری نسبتا کم پروژهها، همزمانی پیک تولید با پیک مصرف و مقیاسپذیری پروژه میتواند در کوتاه مدت گره از بخشی از مشکلات دولت جدید بگشاید که این شرکت با تکیه بر دانش فنی ایجاد شده آمادگی دارد در آینده نزدیک نقش پررنگتری در این صنعت ایفا نماید.
وی اظهار امیدواری کرد روزی برسد که بتوانیم معادل انرژی برقی که در مجموعه گروه مالی گردشگری مصرف میکنیم، انرژی پاک تولید و به شبکه سراسری برق کشور تزریق کنیم و گروه مالی گردشگری به گروه کاملا سبز گردشگری تبدیل شود.
گروه توسعه انرژی، نفت و گاز لاوان از زیرمجموعه های هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان وابسته به گروه مالی گردشگری است. گروه لاوان با بهرهمندی از روشهای نوین تولید و بهینهسازی انرژی جایگاه مهمی در اهداف بهرهوری گروه مالی گردشگری ایفا میکند.