مهدی احمدی، کارشناس سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن نیز در گفتوگو با خبرگزاری با اشاره به عقبماندگی بخش مسکن از تولید، گفته است: تولید مسکن از برنامهای که باید باشد، عقب هستیم و اتفاقی خاصی نیفتاده است که حالا تورم را کاهش دهد.
وی با ذکر این نکته که بخش مسکن وارد رکود عمیقی شده، عنوان کرده است: یک دلیل رکود این است که توان مالی افراد و مصرفکنندگان به شدت ریزش کرده است و توان خرید مسکن ندارند. همین موضوع باعث شده رکود در بازار مسکن اتفاق بیفتد.
این کارشناس سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن در واکنش به اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی درباره سهم ۳۰ درصد تولید مسکن در کاهش تورم، تصریح کرده است: با توجه به این شرایط، این حرف، مستدل و منطقی نیست.
احمدی با بیان اینکه ما افزایش تولید مسکن نداشتیم و حتی سازندگان در حال خروج از بازار مسکن هستند، متذکر شده است: من خودم خیلی از سازندگان را دیدهام که از حوزه مسکن خارج شدهاند و این موضوع، دلایل مختلفی داشته است.
وی با ذکر این نکته که ثبات قیمتی در حوزه مسکن وجود ندارد، گفته است: در حال حاضر بازاری برای خرید مسکن وجود ندارد و به اینکه مسکن یک بازار سرمایهای بوده، کسانی که کار سرمایهای میکردند، از این بازار خارج شدند و مصرفکنندگان نیز توان خرید ندارند.
این کارشناس مسکن در عین حال بیان کرده است: قوانینی هم که وجود دارد، قوانین ضد ساخت است؛ یعنی چه شهرداریها و چه نظام مهندسی، قوانینی را وضع کردهاند که در جهت رشد و سرعت تولید مسکن است و مثل یک ترمز برای ساختوساز عمل میکند.
احمدی تصریح کرده است: همین موضوع باعث شده که کسانی که انبوهساز بودند یا کار ساخت مسکن انجام میدهند، سرخورده شدهاند.
وی با اشاره به افزایش ساخت مسکن، متذکر شده است: من فکر میکنم امسال حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش هزینه ساخت مسکن را داشتیم.
مشروح گزارش درباره وضعیت بازار مسکن را (اینجا) بخوانید.
۲۲۳۲۲۵
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.