به گزارش خبرگزاری روزگار پرس، دستکاری در مصوبات کمیسیون‌ها امری مسبوق به سابقه است؟ این سوالی است که بعد از افشای دستکاری در مصوبه کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب از سوی حسن نوروزی، در افکار عمومی و فضای سیاسی شکل گرفته است.

دستکاری پنهان لایحه حجاب از نگاه ۳ نماینده /بانکی پور: هر راست نشاید گفت /رحیمی جهان‌آبادی: بی‌اطلاعم اما…/سلیمی: گمانه زنی شخصی است

افشاگری تکان‌دهنده نماینده اصولگرا از دستکاری مصوبه کمیسیون عفاف و حجاب / نوروزی: پای این حرفم می‌ایستم / نوری قزلجه: چه کسی چنین جرأتی دارد؟!

واکنش رئیس کمیسیون ویژه لایحه حجاب به خبر دستکاری مصوبه این کمیسیون / جز هیات رئیسه کسی به سامانه دسترسی ندارد

در پاسخ به این سوال، حسین میرمحمد صادقی، معاون تقنین مجلس دهم به خبرگزاری روزگار پرس می‌گوید این امر بی‌سابقه است و حتی مواردی که در مورد لایحه بودجه هم مطرح می‌شد، هیچ وقت ثابت نشد.او تاکید دارد تغییر در مصوبات یا باید در صحن مجلس صورت گیرد یا در خود کمیسیون ها.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری روزگار پرس با حسین میرمحمد صادقی، معاون تقنین مجلس دهم و سخنگوی پیشین قوه قضاییه را می‌خوانید:

*******

*آقای میرمحمد صادقی! اخیراً آقای حسن نوروزی، عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب در مناظره با غلامرضا نوری قزلجه، عضو فراکسیون مستقلین مجلس که در کافه خبر خبرگزاری روزگار پرس برگزار شد از دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب قبل و بعد از ارسال به شورای نگهبان خبر داد، با توجه به اینکه شما معاون تقنین مجلس دهم بودید، دست بردن در مصوبات کمیسیون امری روال و معمولی است یا …؟

هر لایحه‌ای که به مجلس بیاید به کمیسیون می‌رود و نظر کمیسیون تنها در صحن مجلس قابل تغییر است و در جای دیگری نمی‌توان آن را تغییر داد. حتی آن زمان که ما در مجلس بودیم کمیته‌ای تشکیل داده بودیم که گزارشات کمیسیون‌ها را بررسی کنند و اگر مشکلی به ویژه از نظر نگارشی وجود دارد، تذکر بدهند.

بنابراین اگر مصوبه‌ای از کمیسیون چنین ایراداتی داشت به کمیسیون برمی‌گشت و ممکن بود کمیسیون با آنها موافقت کند یا نکند، بعد هم نظر کمیسیون درباره موارد غیر اصل هشتاد و پنجی، به صحن می‌رود و در صحن بررسی شود.

تغییر در مصوبات یا باید در کمیسیون ها صورت گیرد یا صحن مجلس

*مواردی که اصل هشتادی و پنجی هستند، در صورتی که ایرادی به آنها وارد شود، چگونه بررسی می‌شوند؟

موارد اصل هشتاد و پنجی را خود مجلس تصویب می‌کند، به صرف اینکه در کمیسیون تصویب شد، به صورت آزمایشی حدو ۳ تا سال ۵ اجرا می‌شوند اما در مورد آن هم کمیسیون اختیار دارد که هر گونه تغییری در آن لحاظ کند.

*بنابراین هیئت رئیسه یا رئیس مجلس نمی‌تواند در مصوبات کمیسیون ویژه تغییراتی به وجود بیاورد؟

خیر، چنین موردی در قوانین پیش‌بینی نشده است.

*اگر رئیس یا هیئت رئیسه تغییراتی در مصوبه کمیسیون‌ها ایجاد کنند، این اقدام خلاف قانون است؟

بله، اگر غیر از کمیسیون یا صحن تغییراتی در مصوبات صورت گرفته باشد، اشکال دارد.

نمایندگان باید نسبت به دستکاری هیات رئیسه اعتراض کنند

*اگر هیئت رئیسه یا رئیس مجلس در مصوبه کمیسیون‌ها دخالت کنند، چه عواقبی برای آن در نظر گرفته شده است؟

خود مجلس و نمایندگان کمیسیون باید نسبت به تغییرات صورت گرفته در مصوبه توسط هیئت رئیسه اعتراض کنند و اصلاح شود.

*شما در طول حضور خود در مجلس به مواردی از این قبیل که هیئت رئیسه در مصوبات کمیسیون ‎ها دخالت کنند، مواجه شدید؟

خیر، چنین موردی را مشاهده نکردم. البته گاهی وقت‌ها شاید در مورد بودجه حرف‌هایی مطرح می‌شد که به عنوان مثال رئیس کمیسیون تلفیق ممکن است تغییراتی انجام داده باشد، چنین شایعاتی مطرح بود اما هیچ‌کدام از این موارد ثابت نشد.

۲۷۲۷