مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم عنوان کرد :

تولید برنامه‌های معارفی با محوریت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه

مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم گفت: طرح‌هایی برای تولید برنامه با محتوای نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در این مرکز ارائه شده که قرار است از شبکه‌های سراسری هم پخش شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، احمد پهلوانیان در آیین غبارروبی و عطرافشانی آستان مقدس امامزاده شاه سید علی علیه السلام اظهار کرد: منظومه‌ای درخشان از امامزادگان و نوادگان ائمه اطهار علیهم السلام در قم مدفون هستند که در کانون آنها حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها قرار دارد و سایر امامزادگان نیز جزو ستارگان درخشان این منظومه به شمار می‌روند.

وی افزود: رسانه ملی باید به این مسئله بپردازد و همانطور که تاکنون برنامه‌های مختلفی را با محوریت بقاع متبرکه و زندگی این امامزادگان تولید و پخش کرده در ادامه نیز با همت و جدیت بیشتر، چنین تولیداتی را روانه آنتن کند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم با بیان اینکه در برنامه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی، توازن و هماهنگی میان بقاع متبرکه و امامزادگان مد نظر قرار دارد گفت: پیشنهادهایی در این زمینه مطرح شده که در حال بررسی و ارزیابی آنها هستیم.

وی ادامه داد: تعامل بین صدا و سیمای استان و اوقاف قم، بسیار خوب است و تاکنون توانسته‌ایم برنامه‌های مختلفی را با محوریت بقاع متبرکه تولید و پخش کنیم؛ همچنین می‌توانیم آرم استیشن و دیگر تولیدات را برای معرفی بیشتر امامزادگان به اقشار مختلف جامعه تدارک ببینیم.

پهلوانیان به ضرورت پخش زنده از بقاع شاخص استان اشاره و ابراز کرد: این مسئله نیز به اهداف عالی و مشترک میان صدا و سیما و اوقاف کمک می‌کند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم افزود: برنامه‌سازان این مرکز طراحی‌هایی برای تولید برنامه‌هایی با محوریت قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه داشته‌اند همچنین با مدیریت شبکه قرآن برای پخش این تولیدات از شبکه سراسری هم صورت گرفته است.

مدیرکل اوقاف قم:

رسانه‌ها در همه روزهای سال به محتواسازی مذهبی بپردازند

مدیرکل اوقاف استان قم با تاکید بر برنامه‌سازی و تولید محتوا توسط رسانه‌ها گفت: نباید نقش رسانه‌ها را صرفا در انعکاس اخبار مربوط به همایش‌ها و مسابقات ببینیم، بلکه لازم است محتواسازی در همه روزهای سال صورت بگیرد و از قم به سراسر ایران و دنیا منتشر شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری در آیین غبارروبی و عطرافشانی آستان مقدس امامزاده شاه سید علی علیه السلام اظهار کرد: اعتقاد ما این است که ائمه اطهار علیهم السلام و امامزادگان در حیات و ممات، تاثیر یکسانی دارند و همواره پناهگاه شیعیانشان بوده و هستند.

وی افزود: لازم است با اعتقاد کامل به آن بزرگواران توسل بجوییم و باور داشته باشیم که از دستشان کاری ساخته است چون آنها پیش خداوند آبرو دارند و می‌توانند شفیع ما باشند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه حضور در جوار آستان مقدس امامزاده شاه سید علی علیه السلام از همین دست به شمار می‌رود گفت: ایشان از ناحیه پدر به امیرالمومنین علی علیه السلام می‌رسند و از ناحیه مادر نیز به بانوی بزرگ و برجسته تاریخ اسلام یعنی حضرت ام البنین سلام الله علیها که نباید اینها را دست کم بگیریم.

وی ادامه داد: جمعی از اهالی قم برای زیارت و دیدار با امام کاظم علیه السلام به مدینه رفتند ولی ایشان حضور نداشتند، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از آنها خواستند کارشان را بگویند و سپس فرمودند سوالات خود را بپرسید و جالب اینکه پاسخ را هم نوشتند و به آنها دادند.

اسکندری تصریح کرد: زمانی که اهل قم در حال خروج از مدینه بودن، امام علیه السلام را دیدند و داستان را تعریف کردند، حضرت موسی کاظم علیه السلام وقتی پاسخ‌های دخترشان را دیدند فرمودند پدر به فدای تو شود و سپس آنها را تایید کردند که نشان‌دهنده بهره‌ بالایی است که حضرت از پدر بزرگوارشان برده بودند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ادامه داد: هر چند حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها جایگاه والایی دارند اما نباید اینگونه باشد که غیر از ایشان و مسجد مقدس جمکران، از دیگر بقاع و امامزادگان اسمی برده نشود چه اینکه عالمان و امامزادگان شاخصی در قم مدفون هستند، ستارگانی که گرد خورشید حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها می‌گردند ولی معمولا نادیده گرفته می‌شوند.

وی تصریح کرد: بر این اساس همه ساله موکبی با عنوان امامزادگان استان قم در شهر مقدس سامرا و در ایام اربعین برپا می‌شود تا نام آنها در گستره‌ی جهانی مطرح شود.

اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت رسانه و تاثیرگذاری آن در دنیای امروز اشاره و ابراز کرد: رسانه‌ها در همه امور به ویژه مسائل دینی، مذهبی و معنوی تاثیر بالایی دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: هیچ کس منکر تاثیرگذاری رسانه نیست چه اینکه بُرد فعالیت‌های مختلف به وسیله رسانه‌ها صد برابر و هزار برابر می‌شود.

وی گفت: در مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، شاهد حضور جدی رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی بودیم که به همین دلیل از دکتر پهلوانانیان و همکارانشان در صدا و سیمای مرکز قم تشکر می‌کنیم.

اسکندری با تاکید بر برنامه‌سازی و تولید محتوا توسط رسانه‌ها عنوان کرد: نباید نقش رسانه‌ها را صرفا در انعکاس اخبار مربوط به همایش‌ها و مسابقات ببینیم، بلکه لازم است محتواسازی در همه روزهای سال صورت بگیرد و از قم به سراسر ایران و دنیا منتشر شود.

حجت‌الاسلام خویی:

قم از زمان امام سجاد علیه السلام کانون تشیع بوده است

کارشناس مذهبی اوقاف استان قم گفت: در تاریخ اسلام آمده که قم، کاشان و آوه، شهرهای کانون تشیع بوده‌اند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام مهدی خویی در آیین غبارروبی و عطرافشانی آستان مقدس امامزاده شاه سید علی علیه السلام اظهار کرد: شیخ صدوق در کتاب علل الشرایع، جلد دوم از امام صادق علیه السلام روایتی آورده که ایشان از پدرانشان و به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند «شبی که جبرئیل مرا در کتف راست خود به سمت آسمان و به سوی مهمانی خداوند می‌برد، در سرزمین جبل (شامل سرحدات اصفهان و قم) بخش سرخ رنگی را مشاهده کردم که از زعفران خوش‌رنگ‌تر و از مشک خوشبوتر بود، از جبرئیل پرسیدم که اینجا کجاست و او گفت: این سرزمینی است که بقعه شیعیان تو و شیعیان علی بن ابیطالب گردهم آمده‌اند و هرگونه شر ظلم و ظالمی از این سرزمین برداشته شده است».

وی افزود: در تاریخ اسلام آمده که قم، کاشان و آوه، شهرهای کانون تشیع بوده‌اند که وجود مقدس امام حسن عسکری علیه السلام برای مردم قم و آوه و دفع ظلم از آنها دعای خاصی داشته‌اند.

این کارشناس مذهبی اوقاف استان قم با بیان اینکه مردم قم شهدای زیادی را برای توسعه شیعه تقدیم کرده‌اند گفت: زمانی که فرزندان سعد بن مالک اشعری از بزرگان شیعه در کوفه برای فرار از دست حجاج بن یوسف ثقفی به دنبال شهری برای نشر معارف تشیع می‌گشتند، به قم آمدند.

وی ادامه داد: آنها قم را به پایگاهی برای نشر فرهنگ تشیع تبدیل کردند و اشعریون در این شهر به جایی رسیدند که وقتی از قم اسم برده می‌شد، در وصف آنها گفته شده اگر قمی‌ها نبودند، دین از دست می‌رفت.

خویی با بیان اینکه امامزادگان همواره فرهنگ تشیع را در هر شهر و دیار گسترش دادند گفت: تشیع قم مربوط به زمان امام سجاد علیه السلام بود و تنها شهری است که به خاطر این ویژگی، امامزادگان را به سمت خود جلب می‌کرد تا آنجا که حضرت معصومه سلام الله علیها وقتی در ساوه دچار بیماری شدند، گفتند من را به قم برسانید.

این کارشناس مذهبی اوقاف استان قم تصریح کرد: در لسان اهل بیت علیهم السلام از قم به «عش آل محمدصلی الله علیه و آله» نام برده شده یعنی شهری که پناهگاه آل محمد است، دیاری که وقتی فتنه‌ها رواج یافتند، محل مهاجرت اهل حقیقت خواهد بود.

وی ادامه داد: دو هجرت بزرگ تاریخی به قم صورت گرفته که یکی سفر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و دیگری ورود حضرت موسی مبرقع علیه السلام به این شهر است و البته ۴۴۴ امامزاده دیگر هم به قم وارد شده‌اند.

خویی با بیان اینکه غیر شیعه در قم ساکن نبوده است گفت: به همین دلیل امامزادگان راستین سعی می‌کردند خود را به این شهر برسانند.

وی به شخصیت و جایگاه امامزاده سید علی علیه السلام اشاره و ابراز کرد: آیت‌الله مرعشی نجفی از ایشان به عنوان یکی از کریمان بنی هاشم یاد کرده است، امامزاده‌ای که در طول تاریخ پناهگاه شیعیان بوده‌اند.

با حضور مدیران کل اوقاف و صدا و سیمای مرکز قم

مضجع شریف امامزاده شاه سید علی علیه السلام غبارروبی شد

آیین غبارروبی و عطرافشانی حرم مطهر امامزاده سید علی علیه السلام با حضور مدیران کل اوقاف و صدا و سیمای مرکز قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، در این ویژه برنامه که در آستانه مبعث رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله تدارک دیده شده بود، مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم و جمعی از معاونین و کارکنان این مرکز حضور داشتند.

در مراسمی که بعد از غبارروبی برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم طی سخنانی اظهار کرد: اعتقاد ما این است که ائمه اطهار علیهم السلام و امامزادگان در حیات و ممات، تاثیر یکسانی دارند و همواره پناهگاه شیعیانشان بوده و هستند.

وی افزود: لازم است با اعتقاد کامل به آن بزرگواران توسل بجوییم و باور داشته باشیم که از دستشان کاری ساخته است چون آنها پیش خداوند آبرو دارند و می‌توانند شفیع ما باشند.

ضرورت گسترش تعامل میان صداوسیما و اوقاف

در ادامه احمد پهلوانیان مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم هم سخنرانی کرد و قم با بیان اینکه در برنامه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی، توازن و هماهنگی میان بقاع متبرکه و امامزادگان مد نظر قرار دارد گفت: پیشنهادهایی در این زمینه مطرح شده که در حال بررسی و ارزیابی آنها هستیم.

وی ادامه داد: تعامل بین صدا و سیمای استان و اوقاف قم، بسیار خوب است و تاکنون توانسته‌ایم برنامه‌های مختلفی را با محوریت بقاع متبرکه تولید و پخش کنیم؛ همچنین می‌توانیم آرم استیشن و دیگر تولیدات را برای معرفی بیشتر امامزادگان به اقشار مختلف جامعه تدارک ببینیم.

قم، کانون تشیع در تاریخ اسلام

حجت‌الاسلام مهدی خویی از کارشناسان اداره کل اوقاف استان قم نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: در تاریخ اسلام آمده که قم، کاشان و آوه، شهرهای کانون تشیع بوده‌اند که وجود مقدس امام حسن عسکری علیه السلام برای مردم قم و آوه و دفع ظلم از آنها دعای خاصی داشته‌اند.

این کارشناس مذهبی اوقاف استان قم با بیان اینکه مردم قم شهدای زیادی را برای توسعه شیعه تقدیم کرده‌اند گفت: زمانی که فرزندان سعد بن مالک اشعری از بزرگان شیعه در کوفه برای فرار از دست حجاج بن یوسف ثقفی به دنبال شهری برای نشر معارف تشیع می‌گشتند، به قم آمدند.