استاندار فارس در آیین استانی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار خواستار توجه مدیران به افرادی که به صورت حرفه ای و تخصصی به محتوای کتاب ها نقد دارند، شد و گفت: در ممیزی کتاب ها نگاه های متفاوتی وجود دارد اما افرادی که کتابخوان هستند معمولا نسبت به محتوای کتاب نگاه نقادانه دارند؛ معتقدم در تضارب آرا و افکار است که مطلب، تفکر و اندیشه جدید تولید می شود.
به گزارش روزگار از شیراز به نقل از اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل استانداری فارس دکترحسینعلی امیری، در آیین استانی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار ضمن تبریک این هفته، از دستاندرکاران برگزاری مراسم تقدیر کرد و با اشاره براین نکته که در تقویم خیلی از کشورها ایامی را به مناسبت هایی نامگذاری می کنند که یک امر معمول، مرسوم و متداول است، گفت: در تقویم ملی ایران از این نوع اسامی و روزها و هفته ها و مناسبت ها داریم که مثال های فراوانی هم دارد که یکی از مواردی که در تقویم ثبت شده هفته کتاب، وکتابخوانی و کتابدار است و این جلسه باشکوه هم به همین مناسبت برگزار شده است.
وی افزود: طبیعتا دستگاه هایی که وظیفه قانون گذاری، مقررات گذاری یا سیاست گذاری برعهده دارند، وقتی دست به وضع قانون و سیاستی می زنند، هدف، دلیل یا منطقی را دنبال می کنند و یکی از مهمترین موضوعاتی که مد نظر قرار می دهند، آثار و تبعات و پیامدهای آن است.
امیری با تاکید بر آنکه در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی رویدادهای مختلف در جامعه انجام می شود، تصریح کرد: مشاهده می کنیم که همه رویدادهای کشور در تقویم ثبت نشدهاند؛ بعضی عناوین نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که در تقویم ملی آورده می شود از اهمیت بالایی برخوردار هستند و بعنوان یک امر ثابت، پرداختن به آن موضوع، ارزش آن را نمایان می کند لذا نامگذاری کتاب، کتابدار و کتابخوانی در تقویم رسمی کشور نیز نشان دهنده اهمیت منطقی آن است و هر سه عنصر کتاب، کتابخوانی و کتابدار از این نظر حائز اهمیت هستند.
وی با تاکید بر ارزش و اهمیت این سه عنوان، هر کدام از این عناوین را در عین پیوستگی دارای هویت مستقل دانست و افزود: کتاب با هر موضوعی، محل تعقل، تدبر و تفکر است که همواره در آموزههای اسلام، بسیار مورد تاکید قرار گرفتهاند؛ جامعه ای که در آن تعقل، تدبر و تفکر نباشد هیچگاه نمی تواند روی رستگاری به خود ببیند و اصولا با همین سه عنصر انسان هویت، موجودیت و ارزش می یابد.
استاندار فارس با اشاره به آثار ادبی فاخر ایران مانند بوستان و گلستان سعدی و شاهنامه فردوسی، گفت: بشر در طول قرنها، فرهنگ و میراث فرهنگی و هویت خود را از طریق کتاب ضبط، ثبت و منتقل کرده و دستاوردهای جدید مانند رسانههای دیجیتال نتوانسته جای کتاب را بگیرد و از عمق و اهمیت آن کم کند.
وی با بیان اینکه اگر ارتباط جامعهای با فرهنگ قطع شود، ارتباط او با هویت تاریخی آن قطع شده، گفت: گسترش فرهنگ، آشنایی با گذشته، ارتقای سطح آگاهی و تخصص، استفاده از تجربه دیگری و عمق بخشی به آگاهی عمومی، کاهش مشکلات اجتماعی و سازگاری جوامع با اتفاقات روز، همه با افزایش کتابخوانی امکانپذیر است.
امیری ضمن تصریح براینکه که باید سرانه مطالعه فارس و نسبت آن با کشور و جهان مشخص شود و مدیران فرهنگی و اداره کل کتابخانههای عمومی فارس باید وضعیت کتابخوانی مردم را بررسی، تحلیل و اطلاع رسانی کنند، افزود: تغییرات فرهنگی یک دفعه ظهور و بروز نمیکند بلکه بسیار آهسته و پیوسته، خزنده و مخفی است و باید مراقب بود تا ناگهان با کاهش سرانه مطالعه در جامعه مواجه نشویم.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی فارس با بیان اینکه نباید به وضع موجود راضی باشیم، از مدیران فرهنگی خواست با افق دید بلند برای آینده برنامه ریزی کنند و تصریح کرد: رضایت به وضع موجود بدترین نوع مدیریت است؛ مدیر باید ابتکار داشته باشد و به کارهای خلاقانه دست بزند و برای آینده برنامه ریزی کند لذا مدیریت های امروزی اگر مبتنی بر دانش و علم نباشد توفیقی برای جامعه ایجاد نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: کتابخوانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چراکه گسترش فرهنگ و ارتباط با گذشته، ارتقا تخصص، استفاده از تجربه دیگران، کاهش مشکلات اجتماعی، تبادل تجربیات، سازگاری جوامع با مستحدثات روز و بسیار دیگری از مسائل و موارد از طریق مطالعه امکان پذیر است و به همین سبب کتابخوانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
نماینده عالی دولت چهاردهم در استان فارس، پاسداشت هفته کتاب و کتابخوانی را زمان مناسبی برای قدردانی از کتابداران دانست و خاطر نشان کرد: افرادی که زحمت این امر مهم را برعهده دارند با عشق و علاقه و از صمیم دل از کتاب، همچون فرزند خود نگهداری می کنند که اقدامی بسیار ارزشمند است و باید قدردان آن باشیم.
امیری با بیان اینکه در استان کارهای خوبی در حوزه کتابخانه ها انجام شده، ۲۶۹ کتابخانه عمومی فارس را مورد توجه قرار داد و از همه پرسنل و کارمندان این مجموعه ها تشکر کرد و گفت: دستگاه های اجتماعی و شهرداریها در همه شهرستانها برای تقویت فرهنگ کتابخوانی به ادارهکل کتابخانههای عمومی کمک کنند.
استاندار فارس اظهار کرد: با توجه به ساعت کاری متفاوت مردم، ایجاد کتابخانههای شبانه روزی میتواند به جذب متقاضیان متفاوت به کتابخانهها کمک کند و در افزایش کتابخوانی موثر باشد.
وی خواستار توجه مدیران به افرادی که به صورت حرفه ای و تخصصی به محتوای کتاب ها نقد دارند، شد و گفت: در ممیزی کتاب ها نگاه های متفاوتی وجود دارد اما افرادی که کتابخوان هستند معمولا نسبت به محتوای کتاب نگاه نقادانه دارند باید مورد توجه قرار داد؛ معتقدم در تضارب آرا و افکار است که مطلب، تفکر و اندیشه جدید تولید می شود.
دکتر امیری در آیین استانی گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار :
اندیشه و تفکر جدید از دل تضارب آرا بیرون می آید
استاندار فارس در آیین استانی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار خواستار توجه مدیران به افرادی که به صورت حرفه ای و تخصصی به محتوای کتاب ها نقد دارند، شد و گفت: در ممیزی کتاب ها نگاه های متفاوتی وجود دارد اما افرادی که کتابخوان هستند معمولا نسبت به محتوای کتاب نگاه نقادانه دارند؛ معتقدم […]
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.