استاندار فارس از برگزاری نهمین دوره اجلاسیه مشترک ایران و قطر در حوزه انرژی به میزبانی استان فارس و توسط اتاق بازرگانی خبرداد.
به گزارش روزگار در شیراز، محمدهادی ایمانیه در کنفرانس خبری اتاق بازرگانی با خبرنگاران حضور یافت و با بیان اینکه این اجلاسیه در آذرماه امسال با حضور ۱۲۰ نفر از تجار و مسئولان اقتصادی کشور قطر برگزار می‌شود، افزود: با برگزاری این اجلاسیه، گام‌های بسیار خوبی برای آینده اقتصادی استان برداشته خواهد شد.

وی افزود: پیش از این شش بار این اجلاسیه مشترک در تهران و پس از آن در اصفهان و مشهد برگزار شده و نهمین دوره آن نیز در شیراز برگزار خواهد شد.

استاندار فارس همچنین با بیان اینکه اهتمام جدی به بحث جذب سرمایه گذاری در دستور کار قرار دارد، گفت: دو روز در هفته رو در رو با سرمایه‌گذاران به گفت‌وگو می‌نشینیم تا به درخواست‌ها و رفع مشکلات آنها بلاواسطه رسیدگی شود.

ایمانیه مهمترین درخواست سرمایه‌گذاران را در این نشست‌ها، اخذ تسهیلات و وام‌های بانکی اعلام کرد و افزود: اگر مشکل سرمایه‌گذاران در حوزه‌های آب، برق، گاز، راه، گردشگری، منابع طبیعی و …باشد تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا موانع را برطرف کنیم اما ارائه تسهیلات بانکی دست ما نیست و بانک‌ها محدودیت‌های خاص خود را دارند.

وی اضافه کرد: البته به دنبال راههای دیگری به جز اخذ تسهیلات بانکی برای تامین منابع سرمایه‌گذاران از طریق ورود به بازارهای سرمایه‌‌ای غیر بانکی و موسسات تامین مالی هستند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام در استان تا حدودی به بخش تامین منابع مالی ورود کرده است، گفت: البته مبلغ اعطایی زیاد نیست و به صورت مشارکت در امر سرمایه‌گذاری اعطا می‌شود.

ایمانیه تصریح کرد: البته برابر قرارداد اولیه سرمایه‌گذار با ستاد اجرایی فرمان امام، هر زمان سرمایه‌گذار آماده بازگشت منابع مالی دریافتی باشذ، ستاد موطف است سهم مشارکت را به سرمایه‌گذار واگذار کند.

وی با تاکید بر اینکه برای جذب سرمایه‌گذاری راه های میان‌بر متعددی را پیش‌بینی و استفاده کرده‌ایم، گفت: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان، ۵۵۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری امضا شد که بخشی از آن، مربوط به ایرانیان حوزه خلیج فارس بود.

استاندار فارس خاطرنشان کرد: همواره در کنار بخش خصوصی هستیم و تلاش می‌کنیم مشکلات را به حداقل برسانیم.

مهندسی دوباره‌ پیرامون صادرات و بازگشت ارز صادراتی

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه امروز در حوزه صادرات و بازگشت ارز صادراتی باید مهندسی دوباره‌ای در حوزه مصوبات بانک مرکزی پیرامون صادرات و بازگشت ارز صادراتی انجام شود، گفت: پول برای خود ارزشی دارد و صادر کننده محصول بر اساس ارزش جهانی کالا وضعیت را می‌سنجد؛ صادر کننده نمی‌آید در بازگشت ارز صادراتی آن را به قیمت پایین‌تری از ارزش پولی خود به دولت بدهد.

محمدصادق حمیدیان با بیان اینکه در سال های گذشته دو ضربه مهلک به اقتصاد استان وارد شده است توضیح داد: این دو ضربه مهلک یکی از جانب خشکسالی بوده است و دیگری خروج از محورهای اصلی ترانزیت جنوب به شمال.

وی ادامه داد: تقریبا ۵۰ درصد از مزارع قابل کشت استان از حیز انتفاع افتاده اند و ایستایی آب های زیرزمینی در استان نیز ۳ تا ۴ برابر عمیق تر شده است.

حمیدیان عنوان کرد: کیفیت آب در بسیاری از دشت های استان به شدت کاهش پیدا کرده است و به سمت شوری رفته است.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۰ درصد کشاورزی کشور متعلق به فارس است، یادآور شد: با کاهش سطحی که استان با آن مواجه شده است در حال از دست دادن این جایگاه نیز هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس خاطرنشان کرد: در سالیان متمادی الم استقلال گندم را به دوش کشیده ایم که نتیجه اش همین دشت ها و مزارع خشک و کم آب شده است.

وی گفت: با تولید ۱۷ درصد ارزش افزوده در بخش کشاورزی در استان فارس میزان و حجم اشتغالی که در آن به وجود می آید حجم موثری است.

حمیدیان با بیان اینکه بخش صنعت و معدن ۱۰.۵ درصد از اشتغال استان را بر عهده دارند ، عنوان کرد: بخش خدماتی ۵۱ درصد اقتصاد استان را تشکیل می دهد و به دو رشته مختلف خدمات مولد و خدمات محض تقسیم می شود .

وی با بیان اینکه صادرات استان فارس به لحاظ غیر نفتی به حدود ۳میلیارد دلار نزدیک شده است، افزود: این عدد طی ۲۰ سال گذشته رشد فزاینده ای داشته است و سرعت رشد آن از میانگین صادرات غیرنفتی کشور وضعیت بهتری دارد.

حمیدیان معتقد است در بعضی مقاطع استان فارس با بالغ بر ۳۰ درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی در کشور حائز رتبه بوده است.

وی با اشاره به اینکه گفته می شود در شورای گفت و گو و بخش خصوصی ما طرف دولت قرار گرفته ایم، تصریح کرد: اتاق بازرگانی همواره مطالبه خود از دولت را بدون لکنت و با صراحت انجام می دهد؛ هرچند ممکن است به زیان هر یک از اعضای بخش خصوصی تمام شود.

نباید رشد و توسعه را با هم یکی دانست

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه نباید رشد و توسعه را با هم یکی دانست، گفت: هر کسی از زاویه دید خود به آمار نگاه می‌کند و بر اساس آن از توسعه سخن می‌گوید در حالی‌که توسعه به چگونگی بازمی‌گردد نه میزان؛ عده‌ای مبنای آمارهای خود را هدف قرار می‌دهند در حالی‌‌که اینگونه آماردهی اشتباه هست و بهترین روش مقایسه کردن عدد است.

وی همچنین با بیان اینکه امروز یکی از چالش‌های دولت و صادرکنندگان، بحث بازگشت ارز حاصل از صادرات است، گفت: ما هم می‌گوییم این ارز باید بازگردد اما دولت می‌گوید باید ارز صادراتی در کانالی که آنها می‌گویند، بازگردد که این امر با توجه به تحریم‌های بانکی ایران و لزوم انجام تشریفات قانونی امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین در خصوص عدم اجرایی شدن کارگو در استان فارس، گفت: راه‌اندازی کارگو هوایی نیازمند تامین زیرساخت‌ها از سوی دولت است و در حال حاضر فارس در موضوع ارسال محموله‌های صادراتی به صورت بار در کنار مسافر از لحاظ ارزشی و وزنی در رتبه نخست کشور قرار دارد.

باید نقد پذیر باشیم

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه معتقدیم اگر می‌خواهیم راه پیشرفت بسته نشود باید نقد را بپذیریم، گفت: نقد زمانی نقد است که منصفانه و خارج از هر گونه حب و بغضی باشد.

حمیدیان گفت: اتاق بازرگانی شیراز بخشی از رویکردهای خود را در راستای اتاق ایران تعریف می‌کند؛ البته این مسئله به معنای عدم انجام ماموریت‌های ذاتی نبوده و اتاق در سطح استان در تصمیم سازی‌ها به خوبی نقش خود را ایفا می‌کند.