کشاورزان و دامداران، پیشتاز نهال‌کاری در مراتع گلستان هستند

 

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مشاهده سرسبزی مراتع نهال‌کاری شده از سال‌های گذشته، کشاورزان و دامداران را تشویق به کاشت نهال در چمنزارهای استان کرد.

به گزارش روزگارپرسگلستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، به نقل ایرنا، تاج‌قلی فرهنگ‌دوست اظهار کرد: بوته‌کاری در مراتع با هدف تولید علوفه و افزایش گیاهان بومی، حفاظت از خاک و کمک به افزایش مواد آلی آن، ایجاد فرصت کافی برای رویش و مقاوم شدن گیاهان در مقابل چرای دام، حفاظت و قرق از مراتع انجام می‌شود.

وی گفت: نزدیک به ۳۰۶ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی در گلستان نیازمند اجرای فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی است و هر ساله اقدامات گوناگونی از جمله بوته‌کاری، ساخت هلالی آبگیر (مدیریت هرز آب)، نگهداری قرق، اجرای سیستم‌های چرایی و مدیریت روان آب در این عرصه‌ها اجرا می‌شود.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: اجرای عملیات بوته کاری، بذرپاشی و مراقبت و آبیاری نهال‌ها در هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع بیابانی به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

فرهنگ‌دوست از تولید یک میلیون اصله نهال مرتعی و بیابانی در نهالستان‌های چپرقویمه گنبدکاووس، امام علی(ع) مراوه‌تپه و انبارالوم آق‌قلا خبر داد و اظهار کرد: این نهال‌ها به ۲ صورت مشارکتی و پیمانکاری در هزار و ۵۰۰ هکتار از مناطق بیابانی آق‌قلا، گنبدکاووس، مراوه‌تپه و کلاله کاشته می‌شود.

وی «آتریپلکس کانی‌سنس، لنتی فورمیس و قره داغ» را از مهمترین گونه‌های مرتعی و بیابانی گلستان برشمرد و گفت: عملیات بوته‌کاری به صورت مشارکتی در مراتع بیابانی گلستان آغاز شده است.

فرهنگ‌دوست بیان کرد: سال گذشته حدود سه هزار هکتار عملیات بوته‌کاری در مراتع بیابانی‌ استان به ۲ روش مشارکتی و پیمانکاری انجام شد که هزار و ۴۳۰ هکتار برای گنبدکاووس بود.