رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اقدامات مشترک کشورهای حاشیه خزر برای جلوگیری از نوسانات آب بزرگترین دریاچه جهان را ضروری دانست و افزود: باید در این زمینه از ظرفیت دیپلماسی بینالمللی استفاده است.
شعبان شتایی صبح امروز «شنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳» در نشست هماندیشی با موضوع بررسی علل کاهش تراز آب دریای خزر در راستای تهیه پیشنویس جهت پیگیری دیپلماتیک رفع چالشهای موجود با اشاره به اهمیت دریای خزر و نقشهای اقتصادی و زیستی آن، اظهار کرد: این نشست حسب دستور استاندار گلستان مبنی بر تهیه پیشنویس دقیق و کارشناسی شده در جهت پیگیری دیپلماتیک علل نوسانات و کاهش تراز آب دریای خزر با استفاده از ظرفیت دیپلماسی تشکیل شده است.
وی با تأکید بر لزوم جمع آوری مجموعه اقدامات انجام گرفته توسط دستگاهها و سازمانهای مختلف در این حوزه و بررسی همه جانبه عوامل و اقدامات اثرگذار در بحث کاهش تراز آب دریای خزر، ادامه داد: اقدامات مناسب در جهت بررسی عوامل مؤثر بر نوسانات آب دریای خزر باید در مقیاس ملی و بینالمللی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به حضور اخیر خود در اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای خزر که در آستراخان کشور روسیه برگزار شد، افزود: اقدامات مشترک کشورهای حاشیه دریای خزر در راستای جلوگیری از کاهش سطح آب دریا و خشکی خلیج گرگان ضروری بوده و این پیشنهاد در بیانیه پایانی این نشست گنجانده شده است.
تأمین ۸۳ درصدی آب خزر از رود ولگا
نماینده وزارت امور خارجه در گلستان در نشست مذکور با بیان اینکه دریای خزر یکی از مؤلفههای حیات در استان است، خاطرنشان کرد: دریای خزر بزرگترین پهنه آبی محصور در خشکی بوده و از ویژگیهای منحصربهفرد متعددی برخوردار است.
ذوالفقار امیرشاهی با بیان اینکه بیش از ۸۳ درصد از آب دریای خزر از رودخانه ولگا کشور روسیه تأمین میشود، توضیح داد: احداث سدهای ذخیره آب، تغییرات اقلیمی، کاهش ورودی روانآبها به دریای خزر و… منجر به ایجاد وضعیت کنونی شده است.
وی با اشاره به مضرات کاهش تراز آب دریای خزر از جمله مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیستی، تصریح کرد: ادامه این وضع برای استان گلستان خطرناک است.
رویه مصرف آب در کشور نامناسب است
ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان در این نشست با اشاره به وضعیت نامطلوب آبهای زیرزمینی در استان گلستان، استفاده از آبهای نامتعارف در استان گلستان را اجباری دانست و گفت: متأسفانه رویه مصرف آب در کشور به خصوص در مزارع کشاورزی نامناسب بوده و با توجه به عدم وجود آبخوان در استان، ناچار به استفاده از آب دریای خزر هستیم.
به گزارش آریا، در این نشست هماندیشی، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، نماینده وزارت امور خارجه در گلستان، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و نمایندگانی از سازمانهای مرتبط در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان حضور داشته و به ارائه نقطهنظرات و پیشنهادات خود پرداختند
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.