معاون اجتماعی بهزیستی گلستان جزئیات طرح «خانواده میزبان» را تشریح کرد و گفت: روند واگذاری فرزندان بی‌سرپرست در طرح خانواده میزبان در مقایسه با طرح فرزندخواندگی راحت‌تر است.

مهین سرگزی اظهار کرد: سازمان بهزیستی با هدف مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست و برای تامین شرایط بهتر برای رشد و تربیت کودکان و نوجوانان و همچنین برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی روانی و عاطفی ناشی از اقامت طولانی‌مدت در مراکز نگهداری، نسبت به واگذاری موقت کودکان و نوجوانان به خانواده‌های متقاضی واجد شرایط در قالب طرح «خانواده میزبان» اقدام می‌کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته سه فرزند بی‌سرپرست و بدسرپرست در استان گلستان در قالب طرح خانواده میزبان به آغوش خانواده بازگشتند، افزود: اجرای این طرح برای حفظ سلامت روان این دسته از کودکان تاثیر زیادی دارد.

معاون اجتماعی بهزیستی گلستان اضافه کرد: طرح خانواده میزبان شامل فرزندانی می‌شود که فاقد شرایط فرزندخواندگی هستند، و به طور معمول در طرح فرزندخواندگی خانواده‌ها به دنبال پذیرش فرزندان شیرخوار هستند اما در طرح میزبان، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در سنین بالاتر به متقاضیان واگذار می‌شوند.

سرگزی تاکید کرد: خانواده‌های متقاضی باید دوره‌های آموزشی مختلف در زمینه فرزندپروری را بگذارنند که پس از دریافت گواهینامه آموزشی، پرونده واگذاری فرزند به آنها در بهزیستی جریان پیدا می‌کند.

وی گفت: در فرزندخواندگی والدین باید یک سوم اموال منقول و غیرمنقول را به نام فرزند بزنند که این مساله در طرح میزبان وجود ندارد.

معاون اجتماعی بهزیستی گلستان با بیان اینکه واگذاری فرزند به خانواده‌های متقاضی از یک بازه زمانی سه ماهه شرع می شود، خاطرنشان کرد: در صورت درخواست خانواده متقاضی مبنی بر نگهداری بیشتر، این زمان طولانی‌تر هم خواهد شد و حتی پس از طی روال قانونی می‌توانند به صورت دائم آن فرزند را در محیط خانواده خود نگهداری کنند.