سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: یکی از نهاده ها مویی که نقش بسیار مهمی در تولید کمی و کیفی در محصولات کشاورزی ایفا می کند کودهای شیمیایی است.
وی تصریح کرد: در دهه ۹۰ حدود ۱۱۹ کیلو گرم در هکتار کود در استان استفاده می شد اما اکنون به ۱۷۰ کیلو گرم در هکتار رسیده است که البته در برخی از محصولات چون گندم، جو و کلزا بالای ۴۰۰ کیلوگرم هم رسیده است.اکنون در برخی از کشورهای پیشرفته کودهای شیمیایی در هر هکتار ۶۰۰ الی ۸۰۰کیلو گرم است.
و خاطرنشان کرد: ما سعی داریم با مصرف کود های شیمیایی در کنار کود های آلی ، بیولوژیک، حیوانی و سبز ، علاوه بر افزایش کمی محصول، افزایش کیفی را هم داشته باشیم .
در ادامه افزود: گیاه برای رشد به حداقل ۱۶ عنصر غذایی نیاز دارد که مهمترین عناصر غذایی از طریق کود های شیمیایی که مورد نیاز محصولات کشاورزی هست از طریق این شرکت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی به آمار تامین و تدارک بیش از۷۰ هزارو۲۰۹ تن انواع کود شیمیایی ازته ، فسفاته و پتاسه از ابتدای سال جاری و تاکنون اشاره کرد که از این میزان ، بیش از ۵۱ هزارو۸۰۰ تن در اختیار کشاورزان قرار گرفته است .
و اضافه کرد: توزیع کودهای یارانه ای مانند کود ازته، فسفاته و پتاسه موجب شده تا هزینه کشاورزان در زمینه کود از ۴۰ به ۱۰ درصد کاهش یابد که این موضوع در جهت حمایت از کشاورزان و تولید در حوزه امنیت غذایی بوده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: ۵۵ درصد توفیقات حوزه کشاورزی استان در زمینه اقدامات به نژادی و ۴۵ درصد به اقدامات به زراعی مربوط است، بنابراین برای افزایش بهره وری استفاده صحیح از کود و به میزان لازم برای تامین نیاز خاک را باید در بین کشاورزان فرهنگ سازی کنیم.
سهم هزینه کود شیمیایی از مجموع هزینههای تولید در بخش کشاورزی به میزان ۳۰ درصد کاهش یافته است
سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: یکی از نهاده ها مویی که نقش بسیار مهمی در تولید کمی و کیفی در محصولات کشاورزی ایفا می کند کودهای شیمیایی است. وی تصریح کرد: در دهه ۹۰ حدود ۱۱۹ کیلو گرم در هکتار کود در استان استفاده می شد اما اکنون به […]