آخرین سه شنبه ی آخر سال را شب چهار شنبه سوری می گویند. شبی است که امروزه فقط بوته افروزی آن مانده است. این کار را عصر سه شنبه ی آخر سال که آخرش چهارشنبه است انجام می دهند. بدین ترتیب که کوپه های هیزم را روی هم می گذارند خورشید که غروب کرد هیزم را در حیاط خانه یا در کوچه یا در میدان باز آتش می زنند.
یکی از آیینهای سالانه و دیرینه ایرانیان جشن سوری، چهارشنبه سوری یا به عبارتی دیگر چارشنبه سوری است. ایرانیان آخرین سه شنبه سال خورشیدی را با بر افروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز می روند. چهارشنبه سوری، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می شود
دکتر علی رضا زمانپور ،سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان، در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت:
این که والدین در خط مقدم پیشگیری از بروز حوادث چهارشنبه پایان سال هستند، افزود: والدین باید برای پیشگیری از بروز هر گونه حادثه از استفاده فرزندان از مواد محترقه و خطرآفرین پیشگیری کنند یا از وسایل آتشبازی استاندارد در حضور خودشان استفاده شود.
وی با تاکید بر این که اورژانس در روزهای پایانی سال به ویژه در مراسم چهارشنبه سوری در حالت آمادهباش کامل است، وی تصریح کرد: در صورت بروز حادثه یا آتش سوزی اولین اولویت حفظ خونسردی و سپس تماس با شماره ۱۲۵ آتش نشانی و ۱۱۵ اورژانس است.
دکترزمانپور در ادامه تصریح کرد:فرهنگسازی در زمینه راه دادن به آمبولانسها یکی از موضوعات مهم اجتماعی و انسانی است که میتواند تأثیر زیادی بر نجات جان افراد نیازمند به کمکهای فوری پزشکی داشته باشد. در بسیاری از کشورها، این رفتار به عنوان یک عمل اخلاقی و واجب شناخته میشود و باید در جامعه نهادینه شود. در اینجا به برخی از جنبههای فرهنگسازی در این زمینه پرداخته می شود.
وی درادامه تصریح کرد:
آگاهیرسانی درباره اهمیت راه دادن به آمبولانسها باید از طریق رسانهها، شبکههای اجتماعی و برنامههای آموزشی انجام شود. مردم باید بدانند که هر ثانیهای که برای آمبولانس صرف میشود، ممکن است به قیمت جان یک بیمار تمام شود.
وی با
تأکید بر ارزشهای انسانی گفت:ارزش های انسانی، مانند همدلی، نوعدوستی و مسئولیت اجتماعی، میتواند به فرهنگسازی در این زمینه کمک کند. باید به مردم یادآوری شود که هر یک از ما ممکن است روزی در موقعیتی قرار بگیریم که نیازمند کمک فوری باشیم می شود.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.