رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در جمع اصحاب رسانه مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ایران به لحاظ سطح زیر کشت پنبه رتبه ۲۱ و به لحاظ میانگین عملکرد الیاف رتبه ۱۳ دنیا را دردارد.
قربان قربانی صر آباد ادامه داد: طی چند سال گذشته ۱۵ استان کشور به عنوان مزارع الگویی در دستور کار خود قرار داده ایم، با انجام این کار ضریب نفوذ دانش در مزارع را افزایش دهیم و هدف آشنایی کشاورزان با برخی از مسائل علمی و رسیدن به خودکفایی است.
قربانی نصر آباد تصریح کرد : کشور ما نیازمند ۱۵۰ هزار تن الیاف است ، اگر در سال نتوانیم به این رقم برسیم الباقی الیاف مورد استفاده را از خارج کشور مهیا می کنیم ، وی با اشاره به اینکه : کشورهایی همچون آمریکا ، چین ، پاکستان ، برزیل ، هندوستان تولید کنندگان اصلی در امر پنبه هستند ، وی افزود : اکنون پنبه در ۷۵ کشور جهان و پنج قاره کشت می شود.
وی خاطر نشان کرد : کشور ایران زیر ساخت های عالی در حوزه کشت پنبه به ویژه سازگاری ارقام مختلف آن با تنوع آب و هوایی کشور دارد ، قربانی افزود : در دنیا ۳۳ میلیون هکتار سطح زیر کشت پنبه معادل سه درصد از اراضی جهان وجود دارد که از اینذکشت حدود ۲۵ میلیون تن پنبه برداشت می شود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: زمان کشت پنبه ، یک نفر بطور مستقیم و چهار نفر بطور غیر مستقیم در هر چهار هکتار مشغول کار می شوند و بیش از ۷۰ نوع فرآورده از پنبه به دست می آید ، وی ادامه داد : در بحث قیمت گذاری و کاهش واردات باید به دنبال منابع آبی جدید برای کاشت پنبه باشیم که در این مورد می توان با استفاده از آبهای نامتعارف عملی کرد ، اکنون با استفاده از پساب های تصفیه شده بر روی کشت پنبه در این مرکز در حال بررسی است.
وی همچنین گفت : امسال در کشور ۸۵ هزار هکتار و در استان گلستان ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ، زیر کشت پنبه است.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور افزود: یکپارچه کردن اراضی خرد یکی دیگر از راههای احیای کشت پنبه است ، امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی هر چه زودتر این طرح را در سطوح گسترده عملی کند . وی گفت : مرکز تحقیقات پنبه کشور می تواند با بستن قرار داد با کشاورزان و دادن بذر و نهاده های دیگر را تحویل و نوع پنبه مورد نظر آنها را خریداری کنند.
قربانی نصرآباد در پایان افزود : ایران در امر بذر استاندار خود کفا است ، پنبه یک گیاه استراتژ یک و صنعتی بشمار می رود و ۷۰ فرآورده از پنبه قابل استخراج است.