مشهد پایگاه خبری روزگار-مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی از وجود ۲ هزار سالمند بلاصاحب در مراکز تحت نظارت این نهاد خبر داد.
به گفته‌ی مسعود فیروزی، این در حالی است که اخیرا بحث پذیرش سالمندان بلاصاحب بستری و رها شده در مراکز درمانی استان توسط بهزیستی هم مطرح شده است.
وی تأکید کرد: موضوع افزایش سالمندان در خراسان رضوی دارد به مراحل حساس می‌رسد و بعید نیست که در چند سال آینده، شاهد پرشدن ۹۰ درصد ظرفیت مراکز سالمندان بهزیستی توسط افراد بلاصاحب باشیم.
وی با بیان اینکه بهزیستی به عنوان دبیر شورای سالمندان استان بارها با مسؤولان مکاتبه کرده و درخواست تشکیل جلسات شورا برای تصمیم‌گیری در این زمینه شده است گفت: متأسفانه، شورای سالمندان استان، توجهی به این موضوع ندارد و مشکلات و مسائل مرتبط با سالمندان، روز به روز وضعیت حادتری پیدا می‌کند.
فیروزی یادآور شد: اگر چه دادستانی، همکاری بسیار خوبی با بهزیستی دارد و مقرر کرده که وضعیت سالمندان بلاصاحب در مراکز بهزیستی توسط نهادهای هویتی و قانونی استان بررسی و تکلیف دارایی و اموال آنها مشخص گردد اما به دلیل همکاری نکردن برخی دستگاه‌ها یا فراهم نبودن مقدمات هویتی اشخاص از قبیل بانک اثر انگشت شهروندان، این موضوع با کندی پیش می‌رود.
به گفته‌ی مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، تعداد سالمندان استان به صورت تصاعدی رو به تزاید است و برآورد می‌شود که سالانه دست کم ۱۰ درصد به میزان سالمندان افزوده می‌شود.
وی وجود بیماری‌های مختلف، مشکلات سبک زندگی، آغاز زودهنگام سنین سالمندی، بالا رفتن میزان اختلالات روانی، زندگی صنعتی و زیست آپارتمانی خانواده‌ها را فاکتورهای مختلف بالا رفتن آمار سالمندی در استان توصیف کرد و گفت: از سویی، خراسان رضوی، جزو استان‌های مهاجرپذیر و زائر پذیر است و با افزایش جمعیت حاشیه‌نشین، سالمندان بیمار نیز در این مناطق رو به افزایش گذاشته است.
وی خاطر نشان کرد: با پدیده‌ی رها کردن سالمندان بیمار مواجه هستیم و خانواده‌هایی که احساس مسؤولیت ندارند و یا بضاعت کافی برای هزینه‌های نگهداری و درمان سالمندشان ندارند سالمند را در مرکز درمانی و یا جایی که قابل شناسایی نباشد رها می‌کنند.
فیروزی گفت: این پدیده در قانون دیده نشده و هیچ جا هم گفته نشده که بهزیستی مسؤول سالمندان رها شده و بلاصاحب است اما در حال حاضر، گویا دیواری کوتاه‌تر از بهزیستی دیده نشده و همه دارند فشار می‌آورند که بهزیستی اینها را پذیرش کند.
دبیر شورای سالمندان خراسان رضوی گفت: ما حتی برای تأمین یارانه‌ی سالمندانی که از نظر مالی تمکن ندارند و یا خانواده کم‌بضاعت است مشکل داریم.
وی افزود: در حال حاضر ماهانه ۷ میلیارد تومان برای نگهداری سالمندان در مراکز، یارانه پرداخت می‌کنیم و این جدای از هزینه‌ی درمان است که قرار شده دانشگاه بخشی از هزینه‌ها را تخفیف بدهد.
فیروزی گفت: در شرایط فعلی ۳۰ درصد از ۶ هزار سالمند مقیم مراکز شبانه‌روزی ما بلاصاحب هستند در حالی که ما می‌دانیم بیشتر اینها خانواده دارند و این وظیفه نهادهای مسؤول قضایی و سجلی است که خانواده‌های اینها را شناسایی کرده و هزینه‌های نگهداری را از محل دارایی‌شان به بهزیستی بپردازند.
وی ادامه داد: همچنین رشد پدیده سالمندی در استان به صورت طبیعی ادامه دارد و از سال ۹۰ تا کنون نزدیک به ۵ درصد به تعداد سالمندان استان افزوده شده و همزمان، آمار سالمندانی که رها می‌شوند یا بلا صاحب اعلام می‌شوند رو به افزایش گذاشته است.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی اعلام کرد: بزودی با سونامی سالمندان رها شده و فاقد خانواده روبرو خواهیم شد که هیچ اعتبار و محلی برای نگهداری آنها یا شناسایی خانواده‌هایشان دیده نشده و این شورای سالمندان استان است که می‌تواند تصمیمات مقتضی را در این زمینه صادر کند.